• Sat. Apr 27th, 2024

Opozorilo – oranžni vremenski alarm

ByKlemenP

Nov 4, 2014

Torek, 4.11.2014 ob 11:30 uri.

Začenja se večdnevno obdobje izrazito nestabilnega in pogosto deževnega vremena. Pričakovana večja količina padavin in posledično naraščanje rek bodo lahko marsikje povzročali težave. Do srede popoldne bodo lokalno močnejše padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije. Lokalno lahko pade do okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter. V sredo popoldne in v noči na četrtek se bodo padavine še okrepile in postopno zajele večji del države. Ob tem bodo naraščali sprva hudourniki in manjši vodotoki, od četrtka naprej tudi večje reke. Obstaja možnost poplavljanja vodotokov. 

Padavinsko obdobje se bo nadaljevalo do predvidoma sobote 8.11.2014. Priporočamo previdnost in redno spremljanje meteoroloških in hidroloških napovedi in opozoril. Radarsko sliko padavin in opozorila lahko spremljate tule.

1

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila. 

By KlemenP