Srečanje mladine

Zopet je prišla sreda in čas za srečanje mladincev. Tokrat so se posvetili osnovam prve pomoči. Srečanje je bilo sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. Teoretični del je obsegal prvo poglavje prve pomoči iz priročnika, ki je predpisan kot gradivo za tekmovanje iz kviza. Pri praktičnem delu pa so mladinci spoznali opremo, ki se uporablja pri nudenju prve pomoči in našega društvenega Leskota postavljali v osnovne položaje nenadno obolelih / poškodovanih.
 
Pri izvedbi srečanja smo uporabljali priporočila NIJZ in vlade RS, tako da smo si mentorji in mladinci  pri prihodu v dom umili roke in dezinficirali. Ves čas pa smo nosili tudi maske ter poskušali držati medsebojno razdaljo.
 
Za konec pa še ena malo manj vesela novica. Zaradi trenutnih priporočil in situacije v državi smo se mentorji odločili, da začasno odpovemo nadaljnja srečanja. Zaenkrat tako velja, da v sredo, 21.10.2020 in sredo, 28.10.2020 srečanja mladincev NE BO. Mentorji pa upamo, da bo november bolj prijazen in se tako vidimo v sredo, 04.11.2020, kar pa še pravočasno javimo.
 
Anita