Srečanje mladine

Letošnje šolsko leto skupino mladincev (otrok starih med 12 in 16 let) obiskuje 15 otrok. Skupino smo mentorji zaradi lažje izvedbe in tudi priporočil NIJZ razdelili v dve manjši – v eni je 7 otrok 5., 6. in 7. razreda, v drugi pa 8 otrok 8., 9. razreda OŠ in SŠ. Čeprav zadnje tedne nismo objavljali člankov na internetni strani PGD-ja, smo bili vseeno aktivni.
 
V sredo, 23.09., so mlajši mladinci spoznavali in poimenovali orodja, ki jih uporabljajo na tekmovanjih za mladince. Starejši mladinci pa so ponovili znanje o društveni cisterni – GVC 16/25.
 
V sredo, 30.09., smo imeli kratek skupen uvod, kjer so spoznali oznake gasilskih vozil, ki jih imamo v GZ Cerknica in zakaj morajo biti vozila tipizirana. Starejši mladinci so nato po tipizacijskem programu pregledali obe naši vozili. Mlajši mladinci pa so skozi igro “Spomin” utrdili znanje o tekmovalnih orodjih (znanje s prejšnjega tedna) in oznakah. Mimogrede, starejši mladinci so ugotovili, da imamo “ful več opreme”, kakor je minimalno potrebno.  🙂
 
Sreda, 07.10. je bila posvečena mesecu požarne varnosti. Mentorici sva pripravili dve dejavnosti. Pri prvi dejavnosti so otroci virtualno hiško na strani Uprave za zaščito in reševanje pripravili za odhod na dopust. Pri drugi dejavnosti pa se je skupina zapeljala v industrijsko cono in opravila različne naloge s podporo GVC 16/25. Zahtevnost obeh dejavnosti pa se je seveda prilagodila posamezni skupini in njihovemu stažu v gasilstvu.