1. Gasilski rally Ivanje selo

6.7.2019 se je 5 gasilcev iz našega društva udeležilo prvega gasilskega rally-ja v Ivanjem selu. Z veseljem smo se udeležili tega dogodka v pričakovanju novih vaj, druženja in dobre glasbe. Tekmovanja smo se udeležili z vozilom GVGP-1, saj je bil tudi razpis za tekmovanje za manjša vozila. Okrog 16h ure smo imeli štart, na samo lokacijo pa smo prišli malenkost prej, se opremili in podali na prijavo ekipe. Po prejemu vseh navodil, smo se peš podali do prve točke, ki je bila le nekaj metrov stran. Prva točka je je bila vaja z vedrovko, pri kateri smo se odrezali dobro in smo bili zadovoljni, da smo začeli uspešno.

Sledil je štart z avtomobilom in sledenje navodillom preko potne knjige do druge točke. Pri drugi točki je bil »uprizorjen« gozdni požar. Ekipa je imela na razpolago 2 naprtnjači in 3 metle, s katerimi smo morali podirati plastenke rdeče barve, katere so nakazovale požar. Na tej točki smo prejel navodila za naslednjo točko in se odpravili na pot.

Vožnja je potekala mirno, tudi pot je bila označena dobro, tako da težav z navigacijo in orientacijo nismo imeli. Prispeli smo na naslednjo točko, kjer nas je čakala miselna igra in sicer vislice. Vislice smo rešili hitro, le z eno napako in se ponovno ob določenem času podali na pot.

Ponovno je sledila vožnja in nekaj »zastoja« pred naslednjo točko, saj je bila časovno ta točka najdaljša, pot do te točke pa kratka in tako smo se ekipe nabrale na kupu.

Na tej točki, kjer je bila uprizorjena delovna nesreča v gozdu, smo bili izredno sproščeni in tudi pohvaljeni iz strani sodnice, katera je v smehu dodala, da če bi ocenjevali še sproščenost, bi zagotovo dobili največ točk.

Na koncu je sledila še vožnja do zadnje točke z vozli, kjer smo imeli nekaj težav, predvsem pa časovno stisko, saj nam je zmanjkalo časa, da bi vse naredili ob času.

Kljub vsemu, kar se nam je dogajalo, smo se uvrstili na 4.mesto, na koncu pa se zabavali v prijetni družbi na veselici pod viaduktom.

Hvala organizatorjem za povabilo in upamo, da se vidimo tudi naslednje leto. (Doles S.)