• Sat. Apr 27th, 2024

Občinski kviz gasilske mladine

ByKlemenP

Mar 2, 2024

V soboto, 2. marca 2024 se je v organizaciji sektorja Rakek in MK GZ Cerknica izvedel občinski kviz v OŠ Jožeta Krajca Rakek. Na kvizu so tradicionalno sodelovale ekipe iz GZ Cerknica in GZ Loška dolina.

Foto: GZ Cerknica

V nadaljevanju nekaj vtisov mentorjev pionirskih, mladinskih in pripravniških ekip.

V soboto smo se pionirji udeležili občinskega gasilskega kviza, ki je potekal v osnovni šoli na Rakeku. Začeli smo s postrojem, prijavo na komisijo A in nadaljevali s teoretičnim delom kviza, ki je trajal eno uro. Po pisnem delu smo pojedli malico in opravili še praktični del, ki je sestavljen iz vaje z vezanjem vozlov in vaje gasilska spretnost. Od 28 ekip pionirjev v GZ Cerknica je naša ekipa pionirjev na svojem prvem tekmovanju dosegla spodbudno 19. mesto. Po koncu tekmovanja smo v gasilskem domu pojedli še zasluženo kosilo. (Tomšič Taja)

Tekmovanja so se iz PGD Rakek udeležile tudi dve pripravniški in ena mladinska ekipa. Med tem, ko so pionirji pisali teoretični del so se te ekipe preizkusile v praktičnem delu. Nato pa so še one odšle na teoretični del,  kjer so morale pokazati veliko skupinskega dela in znanja. Pripravniki so na koncu dosegli 4. in 2. mesto, mladinci pa 19. mesto.

Čestitamo in želimo veliko motivacije in uspeha še naprej! Ekipi pripravnikov, katera nas bo zastopala na regijskem kvizu pa obilo znanja in športne sreče!

By KlemenP