Category: Novice 2020

Ponovna prekinitev aktivnosti, 8.7.2020

Zaradi porasta števila okužb v občini Cerknica, je poveljstvo GZ Cerknica preventivno izdalo odredbo o omejitvi oziroma prenehanju vseh aktivnosti znotraj gasilskih društev (vaje, druženja, usposabljanja ipd.). Odredba velja do preklica. Omejitve aktivnosti smo primorani sprejeti zaradi ohranjanja zdravja operativne enote in ostalih članov društva.

Krajane ob tem obveščamo, da je gasilsko društvo še vedno operativno in se bo odzvalo na nujne klice. Naprošamo pa vse, da se držijo predpisanih varnostnih ukrepov in tako ohranjajo svoje zdravje in zdravje ostalih.

Zbiranje papirja konec junija 2020

Spoštovane krajanke in krajani!

Gasilci PGD RAKEK bomo v mesecu juniju izvedli prvo akcijo zbiranja starega papirja od dveh načrtovanih za leto 2020. Prazen zabojnik za papir bo na parkirišču pri gasilskem domu stal:     

24.6.2020 do 28.6.2020

Prosimo vas, da nam ga pomagate napolniti!

Če je le možnost, vas prosimo, da papir sami pripeljete do gasilnega doma, razložili ga bomo mi! Če prevoza nimate, papir zložite pred vašo hišo, pokličite na telefon 030 302 262 (Domen) in za prevoz bomo poskrbeli mi.

Zaradi situacije z epidemijo COVID-19 v preteklih tednih in preventivnih razlogov se moramo pobiranju neposredno v vaših hišah in kleteh izogniti, zato prosimo, da nam pripravite papir pred vašo hišo!

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za donacijo!

Gasilci PGD Rakek

TPO v času epidemije COVID-19

Kljub postopnemu sproščanju ukrepov v času epidemije virusa COVID-19 se moramo še vedno držati nekaterih osnovnih ukrepov, da zaščitimo sebe in druge. Ker gre pri nudenju prve pomoči za neposredne stike s pacienti, še posebej pri TEMELJNIH POSTOPKIH OŽIVLJANJA (TPO), se moramo ustrezno zaščititi in s tem preprečiti morebitbi prenos okužbe med reševalcem in obolelim.

V ta namen je Slovenski reanimacijski svet priravil kratka navodila, kako se ustrezno zaščititi pri nudenju TPO.  Navodila nadjete na spodnjih povezavah in na gafičnem prikazu.

Opozorilo krajanom, 3.4.2020

Lepo vreme, prosti dnevi in spomladanska opravila kar kličejo po urejanju okolice in s tem tudi kurjenja odpadne biomase z vrtov. Naj ponovno opozorimo na:

PREPOVED KURJENJA NA PROSTEM

Prepoved kurjenja na prostem velja od 18.3.2020 do preklica! Prepoved je bila izdana sklepom župana občine Cerknica.

Krajane naprošamo, da sklep o prepovedi kurjenja na prostem upoštevajo in tako pripomorejo k večji varnosti gasilskih enot na našem področju. Ker je kurjenje na prostem trenutno prepovedano, kršitelja doleti tudi denarna globa.