Evakuacija OŠ Jožeta Krajca Rakek

Kot vsako leto smo tudi v letošnjem letu izvedli vajo evakuacije na osnovni šoli Jožeta Krajca Rakek. Sodelovali smo z vozilom GVC 16/25 in šestimi gasilci. Vaja je bila izpeljana v manjšem obsegu, saj je bil letos poudarek na pravilni ter hitri evakuaciji učencev in zaposlenih. Gasilci smo sodelovali samo kot opazovalci in svetovalci pri izvedbi evakuacije iz strani šole določenega osebja.

Po scenariju je zagorelo v šolski knjižnici, kjer je veliko gorljivega materiala. Požar se hitro širi z veliko dima, kateri že ogroža bližnje učilnice. Usposobljeno šolsko osebje zato izvede evakuacijo šolarjev in ostalih zaposlenih. Kljub evakuaciji tri osebe zaradi zastrupitve z dimom ostanejo v gorečem objektu. S notranjim napadom ter preiskavo prostorov se je pogrešane osebe našlo in izneslo iz objekta. Po končani vaji smo skupaj opravili krajšo analizo evakuacije.

Kasneje smo odšli še v vrtec, kjer smo otrokom prestavili naše vozilo in opremo za posredovanje. Otroci so bili našega prihoda zelo veseli. Z zanimanjem so opazovali opremo, najpogumnejši pa so sedli tudi v gasilski tovornjak in se oblekli v pravega gasilca.

Ob tej priložnosti bi pohvalili osebje šole za vzorno izvedeno evakuacijo ter se jim hkrati zahvalili za dobro sodelovanje.

Se vidimo naslednje leto!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.