OPOZORILO: močan veter

Kot kaže bo burno tudi na našem območju zato previdnost velja. Možni so tudi vetrolomi!

Ob močnem vetru ne načrtujte oziroma ne izvajajte dejavnosti na prostem in ostanite v zaprtem prostoru. Poskrbite tudi za domače živali, med močnim vetrom naj bodo v zaprtih prostorih. V stavbi zaprite okna in vrata, če lahko, pospravite cvetlične lončke, orodje, kolesa, stole, pripomočke za žar, igrače in vse druge stvari, ki bi lahko bile nevarne, če bi jih veter nosil naokrog. Zavarujte komunalne zabojnike.

Na prostem pazite na predmete, ki jih po zraku nosi veter (pozorni bodite predvsem na ostre predmete, strešnike, poškodovane dele dimnikov in streh ter podobno). Pozimi močan veter stopnjuje učinke oziroma občutek mraza, zato se pri zadrževanju na prostem ustrezno oblecite.

Na cesti prilagodite vožnjo razmeram na cesti, zmanjšajte hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Na cesti so lahko nanosi snega, predmeti, ki jih je tja prinesel veter, podrta drevesa. Upoštevajte zapore cest. Vozil ne parkirajte pod drevesa ali na mesta, kjer vozilo lahko poškodujejo predmeti, ki jih po zraku nosi veter, umaknite vozila na varno.
Na streho se ne odpravljajte sami, brez strokovne pomoči.

V primeru nevarnosti pokličite na telefonsko številko 112 🚨🚒

Nekaj informacij dobite tudi na slednji povezavi.