Oktober – mesec požarne varnosti 2016

Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je namenjena splošni požarni varnosti v gospodinjstvih in problematiki ogljikovega monoksida. Zanjo smo se odločili skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje ter Združenjem za požarno varnost, zaradi pogostih nesreč z ogljikovim monoksidom in ponavljajočimi se požari, ki praviloma nastajajo zaradi človekove malomarnosti in neznanja. Geslo letošnjega oktobra je »Delujmo preventivno«.

11. novembra 2013 je bil sprejet Pravilnik o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav (Uradni list RS, št. 100/13), ki med drugim določa, da se mora v prostore s kurilnimi napravami, odvisnimi od zraka v prostoru, namestiti CO-senzorje najkasneje do 1. januarja 2017. Predavanja na temo CO si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

Krajani Rakeka:

Na povezavi dobite vprasalnik-požarna varnost v domačem okolju, ki naj vam bo v pomoč pri oceni požarne varnosti v gospodinjstvih. V kolikor želite, da vam preventivni pregled stanovanjskega objekta opravimo gasilci, nam to sporočite.

22. oktobra, v popoldanskih urah, bomo izvedli dan odprtih vrat PGD Rakek, kjer si boste lahko ogledali opremo in vozila PGD Rakek, videli prikaz maščobne eksplozije in gašenja gorečega plina, kateri izhaja iz plinske jeklenke. Nudili vam bomo tudi možnost nakupa gasilnikov in CO javljalnikov. To je le del programa, ki ga pripravljamo za vas, natančneje pa na vabilu, katerega boste prejeli na dom.

delujmo-prevntivno-2016

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.