Opozorilo – vremenski alarm

Vročinski val se bo nadaljeval do srede popoldne. Poleg visoke dnevne temperature okoli 35 stopinj, bo tudi noč na sredo zelo topla, temperatura večinoma ne bo padla pod 20 stopinj C. Toplotna obremenitev bo največja v večjih mestih in v krajih, kjer se jugozahodni veter tudi ponoči ne bo polegel. Tam bodo najnižje jutranje temperature lahko tudi okoli 24 stopinj C.

Padavine in nevihte bodo popoldan najprej zajele sever, do večera in zvečer pa še preostali del Slovenije. Na jugu bo večji del popoldneva sončno in vroče. Ponehale bodo ponoči, ko nas bo prešla hladna fronta. Za njo bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Ob nevihtah se lahko pojavijo krajevna neurja z močnimi nalivi, močnimi sunki vetra, točo (rdeče območje od 2 do 5 cm premera, pri oranžnem območju od 1 do 3 cm) in velikim številom razelektritev. Najbolj pestro dogajanje pričakujemo na zahodu države, na vzhodu pa bo prej zapihal severovzhodni veter pri tleh, ki bo stabiliziral ozračje in tako onemogočil nadaljnje dogajanje (vseeno priporočamo pozornost tudi tam).

Zaradi narave okoljskih procesov tudi ni mogoče napovedati in pravočasno izdati opozoril za vse izredne okoljske dogodke, prav tako lahko prihaja do odstopanj napovedi in opozoril od dejanskega razvoja dogodkov.

1801231_758144127641240_9209104837788059547_o

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.