Prostovoljni gasilci – osebnost leta 2014

V ponedeljek, 5. januarja 2014, je v Viteški dvorani Križank v Ljubljani potekala razglasitev Delove osebnosti leta 2014. Med desetimi nominiranci so bili tudi naši prostovoljni gasilci. Na slovesnosti so gasilce zastopali vodilni Gasilske zveze Slovenije – predsednik Jošt Jakša, namestnik predsednika Janko Cerkvenik, podpredsednik Milan Antolin, namestnik poveljnika Darko Muhič, Rok Leskovec, poveljnik Notranjske regije, in več gasilcev.

Na razglasitvi Delove osebnosti leta 2014 – vodila jo je Vesna Milek, novinarka Delove Sobotne priloge – je bilo izrečeno: »Naše civilizacije ni brez izjemnih posameznikov. Kriza je čas, ko besede požrtvovalnost, nesebičnost, solidarnost, pomoč sočloveku dobivajo nov pomen. Velikokrat slišimo, da Sloveniji manjka vizije, da nam manjka zgledov, da nam manjka junakov. A to ni res.«

Mateja Babič Stermecki, odgovorna urednica Dela, je v nagovoru dejala: »Deseterica nominirancev za Delovo osebnost si zaradi svojega izjemnega dela in ravnanja, s kakršnim so lahko zgled vsem državljanom, zasluži visoko priznanje in spoštovanje. Vsi so pogumni, vztrajni, posebni ljudje, osebnosti, za katere smo v uredništvu Dela presodili, da so v naši družbi pustile svojevrsten pečat, ki prav zaradi svoje izjemnosti ne more zbledeti čez noč. Ostajajo navdih, ko zmanjka moči, volje, poguma. Ne vemo, s čim vse nam bo postreglo leto 2015, kaj v njem nas bo žalostilo in kaj nas bo navdajalo z upanjem. Vemo pa, kje smo navdih, pogum in upanje iskali v minulem letu, za katero lahko rečemo, da je bilo daleč od tistega, ki bi si ga želeli zapisati v zgodovino srečnih in uspešnih let samostojne države. Navdih smo kljub vsemu lahko našli v ljudeh, kot so naši nominiranci.« Razglasila je tudi zmagovalce – slovenske prostovoljne gasilce – in pomembno priznanje izročila predsedniku Joštu Jakši, ki je vidno ganjen med drugim dejal: “Ključ do vsega je prostovoljstvo”.

Fotogalerija s prireditve.

Članek.

delova_osebnost_100

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.