Fire Combat Žužemberk in nočni HRS FC

Povzeto po članku na internetni strani PGD Postojna.

Fotografije iz tekmovanja si lahko pogledate tule.

V soboto 10. maja, se je na Dolenjskem začelo letošnje državno prvenstvo v tekmovanju gasilskih dvojic, bolj poznanem kot Fire Combat. V organizaciji PGD Žužemberk je v celem dnevu nastopilo 42 parov v petih kategorijah. V najmočnejši kategoriji do 30 let, sta visoko 5. mesto zasedla novinca Anže Čigon in Sandi Miklobušec. Stara znanca Andrej in Luka Tratnik sta v kategoriji nad 30 let osvojila 2. mesto. V kategoriji mešanih dvojic je Luka T. nastopil še z Petro Muha iz PGD Podgora – Podgraje, in osvojila sta 5. mesto. Trikratna državna prvaka, Andrej T. in Martina Modic iz Rakeka sta zmagala.

REZULTATI ŽUŽEMBERK

Na Štajerskem je v organizaciji PGD Mozirje, v Žekovcu že v petek in soboto potekalo usposabljanje v tehničnem reševanju, katerega so se udeležili tudi naši operativni člani. V sobotnih večerno nočnih urah pa je potekala prva tekma HRS  Fire Combat. V nekoliko drugačni vaji je nastopilo 32 dvojic v treh kategorijah iz cele Slovenije.

Tekmovalca sta se morala v popolni opremi z dihalnima aparatoma z utežjo prebiti iz zadnjega dela vozila naprej in se povzpeti po lestvi na 6m visok stolp in se z vrvno tehniko pravilno spustiti na tla. Z hitrim iznosom in Raudkovim prijemom rešiti voznika iz vozila in ga prenesti z zajemalnimi nosili na označeno mesto. Prenesti hidravlično orodje in potisniti tretje vozilo med črte ter ga z zagozdami zavarovati proti premiku.

Anže in Sandi sta v najštevilčnejši kategoriji do 35 let zasedla odlično 3. mesto. Zaostala sta samo za zmagovalcema in drugo uvrščenima iz Žužemberka. Andrej in Luka sta v najmočnejši kategoriji osvojila visoko 6. mesto. V kategoriji mešanih parov so nastopili trije naši pari. Luka je z Petro M. osvojil 3. mesto, Anže z Petro Jaksetič 2. mesto in Andrej T. z Martino 1. mesto. Petri prihajata iz PGD Podgora – Podgraje.

REZULTATI MOZIRJE

S skupnimi močmi smo na dveh tekmah, v 10 nastopih osvojili 14 odličij. (3. prva mesta, dve 2. mesti in dva 3. mesta). Obenem se zahvaljujemo vsem sponzorjem, donatorjem in spremljevalcem, ki nam pomagajo in stojijo ob strani. Lepo vabljeni na 2. tekmo, ki bo 31. maja v Logatcu.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.