Slovestnost ob izgradnji novega Doma zaščite in reševanjaz medgeneracijskim centrom Rakek

V petek, 18. novembra 2022 je bil za Rakovške gasilce in prebivalce krajevne skupnosti Rakek pomemben dan. Po dobrem letu dni od postavitve temeljnega kamna je nov objekt zgrajen. V njem se bodo nahajali novi prostori Prostovoljnega gasilskega društva Rakek ter skupni prostori z večnamensko dvorano, katero bodo uporabljali krajani krajevne skupnosti Rakek z namenom kulturne dejavnosti in različnih prireditev.

Skica novega Doma zaščite in reševanja z medgeneracijskim centrom Rakek (Občina Cerknica)

Nov objekt pomeni zelo velik napredek in pridobitev za PGD Rakek, saj se bodo naše dejavnosti po več desetletjih spet lahko razvijale v polni meri in zagonu, saj smo bili v prejšnjem objektu že več let prostorsko utesnjeni. Tako bodo svoje prostore dobila vozila in oprema, operativna enota, naša mladina, članice, in veterani.

Novo zgrajen objekt Doma zaščite in reševanja z medgeneracijskim centrom Rakek (foto: M. Ileršič)

Na tem mestu, bi se za posluh naših potreb in potreb krajanov zahvalili Občini Cerknica, ki je omogočila izgradnjo novega objekta ter županu g. Marku Ruparju in občinski upravi za sodelovanje pri projektu. Objekt sedaj čaka še dokončna ureditev in opremljanje, da bo lahko društvo operativno zaživelo v novih prostorih in tako še naprej delovalo “v službi ljudstva”!

Slovestnost ob izgradnji novega Doma zaščite in reševanjaz medgeneracijskim centrom Rakek (foto: M. Trebec)

Ob tem vas že sedaj vljudno vabimo na spomladansko otvoritev Doma zaščite in reševanja z medgeneracijskim centrom Rakek, z dnevom odprtih vrat Prostovoljnega gasilskega društva Rakek, kjer bomo ob polno opremljenem gasilskem domu prevzeli tudi novo gasilsko vozilo za prevoz moštva, katerega financira občina Cerknica.

NA POMOČ!