• Fri. Apr 26th, 2024

Regijski kviz gasilske mladine 2022

ByAnita Trebec

May 7, 2022

V soboto, 07.05.2022, se je na Osnovni šoli Antona Martina Slomška na Vrhniki odvil regijski kviz gasilske mladine. Na tem nivoju se pomerijo najboljši pionirji, mladinci in pripravniki iz GZ Cerknica, GZ Loška dolina, GZ Logatec in GZ Vrhnika za vstopnico na državni kviz gasilske mladine. Naše društvo se je tekmovanja udeležilo z dvema ekipama, kar že sam po sebi ni zanemarljiv dosežek.

Po uvodnem zboru vseh tekmovalcev, sodnikov in organizatorjev ter otvoritvi, se je tekmovanje končno pričelo. Mladinke so najprej opravile s praktičnim delom, ki je sestavljen iz “Gasilske spretnosti” in “Vezave vozlov”. Po krajši pavzi so nato rešile še teoretične teste. Pripravniki pa so imeli ravno obraten razpored – najprej so rešili teste in nato še praktičen del. Mladinke so bile med čakanjem na razglasitev dobre volje in malček navihane, saj jim je šlo kar dobro, pripravnike pa je skrbela “Vezava orodja”, saj jim res ni šla.

Zelo hitro so bili pripravljeni rezultati in izdano je bilo povelje za zbor udeležencev. Po nekaj govorih, je prišel končno trenutek, ki smo ga vsi nestrpno čakali. Najprej so bili razglašeni rezultati za kategorijo pionirjev. Nato pa končno mladinci, kjer je tekmovalo 8 ekip. In dolgo smo čakali, da so poklicali naše društvo, saj so naše navihane mladinke dosegle 2. mesto in se s tem uvrstile na državni kviz!!! Res lep rezultat! Naši pripravniki pa so na žalost imeli prav, ko jih je skrbela omenjena disciplina, saj so si z njo močno pokvarili rezultat in dosegli 5. mesto. A vseeno glave pokonci, bo naslednje leto boljše ! 🙂