Postavitev temeljnega kamna

Torek, 26.10.2021 se bo zapisal v zgodovino PGD Rakek kot pomemben datum in mejnik k novim napredkom društva. Po dolgih letih želja in potreb po novih prostorih je napočil dan, ko je društvo skupaj z občino Cerknica in izvajalcem Tipo, investicijske gradnje, d.o.o. postavilo temelji kamem za izgradnjo novega gasilskega doma.

Nov gasilski dom, foto: Ljubo Vukelič

Nov gasilki dom, ki se bo uradno imenoval Dom zaščite in reševanja z medgeneracijskim centrom Rakek bo stal poleg parkirišča pri pokopališču na Rakeku. Izvajalec je že pričel z zemeljskimi deli, gradnja pa naj bi bila zaključeva do junija 2022. Novogradnja, katero so zasnovali v arhitekturnem biroju Bav arhitekti bo na skupno 800 m2 površine obsegala pritličje, medetažo in mansardo, na jugovzhodni strani objekta pa bosta stali dve nadsetrešnici. V gasilskem domu bodo garaža, skupni prostor, poveljniška in dežurna soba, delavnica, dvorana, garderoba, pisarna in vsi pripadajoči tehnični prostori ter dvigalo za dostop do večnamenske dvorane za gibalno ovirane. Dom bodo uporabljali člani PGD Rakek, del prostorov v mansardi pa bo namenjen društvom in lokalni skupnosti za organizacijo različnih dogotkov. Ogrevanje bo urejeno s toplotno črpalko. Ob objektu se bo uredilo povozne površine in 26 parkirnih mest, na preostalem delu zemljišča pa bo zelenica z avtohtono vegetacijo. Skupna vrednost investicije znaša 1,2 milijona evrov. Investicijo bo krila Občina Cerknica iz občinskega proračuna. (vir:

Fotografije z dogodka si lahko ogledate v fotogaleriji na internetni strani občine Cerknica (foto: Ljubo Vukelič).  POVEZAVA