• Sat. Apr 27th, 2024

Zaključek internega usposabljanja pripravnikov

ByMitja Trebec

Sep 25, 2021

Včeraj so imeli pripravniki v društvu zaključno preverjanje. S tem so zaključili interno usposabljanje za pripravnike, z namenom, da pridobijo osnovno znanje za delo na intervencijah ter spoznavanja z opremo, katero uporabljamo v društvu na naših posredovanjih. Tekom vaj, s katerimi so pričeli letos spomladi so se spoznali z različnimi temami, kot so poznavanje opreme, gašenje različnih požarov, komuniciranje prek radijskih vez, pravilno zavarovanje območja, različna tehnična reševanja in podobno.

Na zaključnem preverjanju so pripravniki pokazali odlično znanje na področju razvrščanja in sprejemanja povelji, poznavanju osebne varovalne opreme in uporabe izolirnega dihalnega aparata, poznavanju opreme v vozilih društva, protokola pogovora po radijskih zvezah, uporabe osnovnih vozlov, ukrepih prve pomoči in izvajanju temeljnih postopkov oživljanja ter napeljavi cevovodov ter oblikovanju curkov za gašenje požarov. Fotografije s preverjanja si lahko ogledate v fotogaleriji na POVEZAVI.

Tako smo pridobili 5 novih pripravnikov, ki bodo svoje izobraževanje nadaljevali v okviru operativnih vaj in na tečaju za gasilca. Kasneje se bodo kot polnopravni člani pridružili operativni enoti. Vsem skupaj čestitamo z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!