• Fri. Apr 26th, 2024

PGD Rakek

Gasilci PGD Rakek

Srečanje mladincev

ByAnita Trebec

Sep 15, 2021

Tudi v tem tednu smo izkoristili poletno vreme in bili zunaj. Mentorja sva pripravila orietacijski tek po Rakeku z nalogami. Da pa orientacija ni bila tipična, kot jo otroci poznajo na tekmovanju, so se cilji vmesnih točk skrivali v obliki ugank, ki so jih morali s skupnimi močmi razrešiti.

Mladinci so se pri gasilskem domu razdelili v dve skupini. Posamezna skupina je nato prejela prvo uganko v obliki enostavnega vprašanja. Ko so nanj odgovorili, so ugotovili kam morajo naprej. Tako jih je pri pokopališču pričakal mentor Sergej z društvenim GVGP-1. Naloga na tej točki je bila razvitje VT priključka, oblikovanje primernega curka in zrušenje 2 tarč. Lokacijo druge točke pa so odkrili ob razrešitvi rebusa.

Pri knjižnici je mladince počakala mentorica Anita. Tu so morali povezati vrsto gorljivega materiala s primernim gasilskim sredstvom. Paziti so tako morali, da ponev z vročim oljem ne bi gasili z vodo, ali pa mikrovalno pečico z vodo. Z vodo bi pa lahko pogasili npr. gorečo zaveso. Lokacija do naslednje točke se je razkrila, ko so razrešili šifro / kodo.

Pri železniški postaji postaji jih je zopet pričakal mentor Sergej, ki jim je postavil vprašanja na temo “požari”, ki jih najdemo na gasilskem kvizu. Krog se je nato zaključil pri gasilskem domu.