• Fri. Apr 26th, 2024

Vaje pripravnikov

ByMitja Trebec

Mar 13, 2021

V soboto smo pričeli z izobraževanjem novih pripravnikov v društvu, dveh deklet in štirih fantov. Usposabljanje je interno, namenjeno spoznavanju pripravnikov z delom v operativni enoti ter delu z opremo in vozili katere koristimo v društvu. Planirane vaje so izrazito praktične narave, razdeljene po posameznih sklopih in temah. Pripravniki se bodo v začetku spoznali z opremo in njeno pravilno uporabo, kasneje bodo svoje znanje dopolnili s kompleksnejšimi vajami gašenja in reševanja ob različnih nesrečah.

Na prvih vajah so se pripravniki spoznali s potekom pripravništva in planom vaj v času usposabljanja. Sledil je podrobni pregled orodišča ter vozil in opreme, katere koristimo v društvu.  

foto: S. Trebec

Tekom internega usposabljanja bodo pripravniki vpisani tudi na tečaj za gasilca v okviru GZ Cerknica. Po končanem usposabljanju pripravnike čaka zaključni izpit in sprejem v operativno enoto PGD Rakek, kjer bodo lahko svoje znanje nadgrajevali na različnih tečajih in specialnostih znotraj društva in v na nivojih gasilske zveze.