• Wed. Apr 24th, 2024

PGD Rakek

Gasilci PGD Rakek

Spletni posvet mentorjev gasilske mladine

ByAnita Trebec

Feb 27, 2021

V soboto, 27.02., je Mladinski svet Gasilske zveze Slovenije izvedel tradicionalni posvet mentorjev gasilske mladine. Ni treba posebno poudarjati, da je bilo leto 2020 nekaj posebnega, kar se odraža tudi v dejstvu, da je posvet potekal preko spletne aplikacije ZOOM, namesto na tradicionalni lokaciji v Zrečah.

Posvet se je začel ob 14:00 in trajal do 19:00 ure. Vmes se je zvrstilo 5 predavanj z raznoliko tematiko.

Posvet je odprla predsednica Mladinskega sveta Renata Rupreht z uvodnim pozdravom. Besedo sta nato prevzela predsednik in poveljnik Gasilske zveze Slovenije – Janko Cerkvenik ter Franci Petek. V dobri uri sta predstavila izzive s katerimi se trenutno srečuje predsedstvo in poveljstvo GZS. Debata je predvsem potekala o organizaciji letošnjega državnega prvenstva po pravilih CTIF in gasilske olimpijade, ki bo potekala naslednje leto.

Po krajšem odmoru je nato Miha Zorec iz podjetja KNJIGCA prikazal pripravo enostavnih video posnetkov, s katerimi bi lahko razložili kakšno stvar, če se bo situacija še vlekla in vlekla.

Po naslednjem odmoru pa je sledilo predavanje, ki je pritegnilo največ pozornosti. Staš Žnidar iz inštituta Sensus je razložil pristop do najstnika, ki živi v 21. stoletju. Razložil je razvoj in dozorevanje možganov in kako to vpliva na najstnikovo dojemanje in razumevanje lastnih čustev. Podal pa je tudi nekaj praktičnih nasvetov, kako pristopiti do najstnika in mu svetovati ob raznih težavah, ki pestijo mladino v tem obdobju življenja.

Za konec sta Klemen Zibelnik in Renata Rupreht predstavila nekaj interaktivnih okolij pa tudi nekaj praktičnih igric, ki jih lahko uporabimo pri svojem delu z mladino.   

Sam posvet je bil super izpeljan, saj ni bilo težav pri izvedbi. Vsebinsko je bilo tudi izredno zanimivo in marsikatera informacija nam bo prišla pri našem delu prav. Tako, da se na koncu zahvaljujem vsem organizatorjem, da so nam ta posvet omogočili. Verjamem, da zadaj ni malo dela. 🙂