Tekmovanje s terenskimi vozili v Medulinu

Kot vsako leto kolegi s Hrvaške (DVD Medulin) organizirajo mednarodno tekmovanje z gasilskimi terenskimi vozili. Tekmovanje je z leti postalo že tradicionalno in večkrat se ga udeleži tudi nekaj ekip iz Slovenije. Tekmovanje je v letošnjem letu potekalo v soboto 10. novembra.

V zgodnjih jutranjih urah smo se štirje operativni člani PGD Rakek skupaj s fotografinjo odpravili na štartno mesto tekmovanja, ki se je nahajalo v priljubljenem letovišču Premantura. Po zboru ekip in uradni otvoritvi tekmovanja se je začelo tekmovanje. Na štartu je vsaka ekipa dobila potno knjigo. Z njeno pomočjo je prišla do kontrolnih točk na katerih je bilo potrebno izvesti določeno vajo. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz petih vaj:

  1. Vstop v objekt z izolirnimi dihalnimi aparati in iznos nevarnih snovi (plin in bencin)
  2. Veslanje
  3. Iskanje in oskrba ponesrečenca
  4. Gašenje s peno
  5. Napad iz podzemnega hidranta

Po končanem tekmovalnem delu nas je čakalo zasluženo kosilo, ki so nam ga pripravili tamkajšnji gasilci. Ob hrani, pijači in pogovoru z ostalimi tekmovalci je čas do podelitve rezultatov hitro minil. Prosti čas smo izkoristili tudi za krajši ogled mesta Medulin in polotoka Kamenjak. Z rezultatom v letošnjem letu nismo ravno blesteli. Smo pa vseeno zadovoljni z 10. mestom. Po končani razglasitvi nas je čakala še dolga pot domov. Med potjo smo sklenili, da se naslednje leto v Medulin zopet vrnemo. Mogoče celo z žensko ekipo? Ob tej priložnosti se zahvaljujemo DVD Medulin za povabilo in dobro organizacijo tekmovanja. Fotografije.

Vadnu Vid

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.