• Wed. Apr 24th, 2024

PGD Rakek

Gasilci PGD Rakek

Torbe za prve posredovalce, 13.2.2020

ByMitja Trebec

Feb 13, 2020

V cerkniški občini so vzpostavili mrežo prvih posredovalcev, ki so jih v zadnjem času aktivirali že kar nekajkrat in so že uspešno rešili življenja. Več kot sto jih je, v pomoč so jim zunanji avtomatski defibrilatorji, ki so razpršeni po vsej občini, občina Cerknica pa je februarja poskrbela, da bodo še bolje opremljeni.

Župan Marko Rupar je v sredo šestim gasilskim društvom predal torbe z opremo in potrebščinami za prve posredovalce. V cerkniški občini so se za vzpostavitev sistema prvih posredovalcev združili gasilska zveza, zdravstveni dom in občina, pobudo zanj pa je dal Denis Gorjup iz Prostovoljnega gasilskega društva Cerknica.  Na Cerkniškem je že več kot sto usposobljenih prvih posredovalcev. Še posebej je pomembno, da na tečajih pridobijo potrebno znanje in ga na to obnavljajo.

Vodja izobraževanja v zdravstvenem domu doktorica Anja Oman Puntar je zadovoljna z odzivom krajanov, predvsem jo veseli, da ne vržejo puške v koruzo in prihajajo tudi na obnovitvene tečaje in tako ohranjajo široko razpredeno bazo prvih posredovalcev. FOTOGRAFIJE

(avtor članka: Petra Trček, avtor fotografij: Ljubo Vukelič)