Čistilna akcija v Rakovem Škocjanu

Tudi letos smo člani Prostovoljnega gasilskega društva Rakek sodelovali na čistilni akciji v Rakovem Škocjanu, katero že od začetka osemdesetih let tradicionalno organizirajo člani Jamarskega društva Rakek – zadnja leta pa jim pri ohranjanju lepot Rakovega Škocjana pomagamo tudi gasilci PGD Rakek.

Tako se je v soboto, 24.5.2014 ob 8.00 uri, v gasilskem domu zbralo 5 operativcev in dva mlada gasilca. Z GVGP-1 in prikolico smo odšli na zborno mesto pri Hotelu Rakov Škocjan, kjer smo nato po navodilih organizatorja akcije začeli s čiščenjem. Med tem, ko je vozilo GVGP-1 s prikolico skrbelo za odvoz smeti na zbirno mesto so ostali člani čistili smeti s cest in cestnih brežin, okolice košev za smeti, piknik prostorov in okolic spomenikov.

Tako kot upajo jamarji, upamo tudi mi, da se bo količina smeti, zmanjševala in bodo obiskovalci tega prelepega konca Slovenije bolj vestno pospravljali za seboj. Rakovškim jamarjem pa se zahvaljujemo za povabilo, dobro organizacijo in pogostitev na koncu. Več pa na strani JD Rakek.

IMG_6298

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.