Obvestilo

Zaradi izvajanja projekta izgradnje čistilne naprave za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, ki je Rakek začasno spremenil v eno samo veliko gradbišče polno cestnih zapor in dolgih kolon, imamo tudi gasilci PGD Rakek oteženo izvajanje javne gasilske službe. Več o samem projektu lahko preberete tule. Gasilci PGD Rakek pa Vas obveščamo, da je na žalost zaradi omenjenega projekta toliko večja možnost, da bomo kdaj par minut počasneje prišli na kraj dogodka. Ker pa se zavedamo, da so včasih pomembne sekunde, delamo vse, da se to ne bo zgodilo in še vedno lahko računate na našo pravočasno pomoč! Operativna enota je sprejela vse potrebne ukrepe, da se ta možnost izniči.

Posebej problematičen je čas med 6:00 uro zjutraj in 17:00 uro popoldne, ko se gradbena dela izvajajo v polnem obsegu. Ker je veliko cest delno ali popolno zaprtih nastajajo dolge kolone, ki otežujejo hiter in varen prihod operativcev v gasilski dom – tudi mi moramo med vožnjo proti gasilskemu domu spoštovati CPP. Po prihodu v gasilski dom pa težav na žalost še ni konec, saj se mora gasilsko vozilo hitro in varno prebiti mimo vseh zapor in gradbišč. Kar pa je včasih težko, saj je popolnoma zaprta dostopna cesta do glavne Postojnske ulice, prav tako je popolnoma zaprta Gasilska ulica. Edina dostopna cesta, ki jo trenutno lahko uporabljamo (pa še ta je občasno deloma zaprta) je Ljubljanska ulica. V primeru posredovanja v smeri Unca ni večjih težav, za posredovanje v zgornjem delu Rakeka pa nam železnica postavlja prepreko v obliki zapornic – nanje pa ne moremo vplivati, da bodo ravno tisti trenutek dvignjene.

zapore cestišč okoli PGD RakekKarta s zaporami cestnega prometa

V upanju, da se razmere čim prej uredijo in da v tem času ne bo potrebno posredovanje oziroma v primeru le-tega ne bo težav, Vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.