• Tue. Apr 23rd, 2024

PGD Rakek

Gasilci PGD Rakek

Vaja požar Ydria Motors

ByKlemenP

Jun 4, 2013

Zaradi obsežnosti reševanja v realni situaciji smo danes sodelovali na vaji sektorja Cerknica v podjetju Ydria Motors. Vajo je organiziralo PGD Cerknica z namenom preveriti ustreznost evakuacijskih poti, načrta evakuacije in izurjenost pristojnih za izvedbo evakuacije v podjetju Ydria Motors.

Scenarij vaje je bil sledeč: zaradi napake na stroju za plastifikacijo v proizvodnji hali 3 pride do začetnega požara stroja. Pri stroju je vzdrževalec, ki skuša napako odpraviti, vendar zaradi udara električne napetosti negiben obleži ob stroju. Sprožijo se avtomatski javljalniki požara in kmalu zatem evakuacija zaposlenih. Od vodje evakuacije se pridobi podatek, da se pogreša še ena oseba, ki naj bi se nahajala nekje na območju proizvodnje hali 2 in skladišča.

Delovali smo v sektorju D, kjer smo vzpostavili reševalni napad za iskanje pogrešane osebe in preiskavo prostorov v skladišču. Istočasno se je pripravilo dodatno ekipo, katera bi lahko takoj vstopila v prostor, in prostor za oskrbo ponesrečencev. Po iznosu pogrešane osebe se je le to ustrezno oskrbelo (oživljanje). Na vaji smo sodelovali z dvema voziloma in 14 gasilci.

SAMSUNG

By KlemenP