Nenapovedana vaja plinska postaja

V soboto 22.12.2012 so se oglasili pozivniki celotne operativne enote PGD Rakek. Šlo je za nenapovedano vajo s predpostavko, da se je v plinsko postajo v bližini podjetja Alumar zaletel osebni avtomobil. Ravno v tem času so na postaji potekala redna vzdrževalna dela. Zaradi prebitja cisterne s plinom je uhajajoči plin začel goreti. Trk avtomobila pa je poškodoval voznika in dva vzdrževalca.

Gasilci so ob prihodu na mesto nesreče najprej pogasili požar na cisterni s plinom. Zatem pa so začeli z oskrbo vseh ponesrečenih. Med oskrbo ponesrečenih so še vedno skrbeli za požarno varovanje zaradi morebitnega ponovnega vžiga. Do pogasitve požara so morali vsi gasilci v bližini cisterne delovati v zaščiti dihalnih aparatov. Vse ponesrečene so po oskrbi odnesli na zbirno mesto od kjer bi jih v realni situaciji odpeljalo reševalno vozilo. Po vaji je sledila krajša analiza, kjer smo se pogovorili o napakah, ki so se na vaji dogajale. Sklenili smo, da moramo v prihodnje ponovno organizirati še kakšno vajo presenečenja.

Ob tej priložnosti krajanom voščimo VESEL BOŽIČ TER SREČNO IN ZDRAVO LETO 2013. Zahvaljujemo pa se Vam tudi za vse prostovoljne prispevke, ki ste jih prispevali v zadnjem mesecu!

Vadnu Vid

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.