• Wed. Apr 24th, 2024

PGD Rakek

Gasilci PGD Rakek

Vaja DS Smith – požar tovornega vozila

ByKlemenP

Jun 19, 2021

To soboto smo še pred vročino izvedli pogodbeno vajo na podjetju DS Smith Rakek. Vaja je predvidevala požar tovornega vozila in viličarja na nakladalni rampi na zahodni strani objekta. Scenarij tokrat ni vključeval poškodovane osebe, je pa bila potrebna previdnost pri delu zaradi bližine plinohrama in klimata. Posadka GVC 16-25 (8 gasilcev) je izvedla tri napade.

Prva napadalna skupina z visokotlačno hitro napadalno cevjo  je imel nalogo aktivnega gašenja vozila ter v prvem delu tudi aktivno obrambo skladišča nevarnih snovi. Nalogo branjenja skladišča nevarnih snovi je kasneje prevzel drugi napad, kateri je skupaj s tretjim napadom najprej poskrbel za postavitev klasičnega B cevovoda s trojakom ter izvedbo dveh C napadov. Tretja napadalna skupina je imel nalogo obrambe plinohrama ter klimatske naprave za potrebe proizvodnje, kasneje je vzpostavil še cevovod za potrebe gašenja s peno. Med tem časom je strojnik vozila vzpostavil dobavo vode ter pripravil linijo z zbiralcem za potrebe polnjenja GVC iz drugih vozil.

Po vaji je sledila še analiza posredovanja, kjer se je skupaj z vodjo požarne varnosti v podjetju analiziralo naše posredovanje, predstavilo postopke in naloge, ki jih moramo opraviti ob takem posredovanju.

By KlemenP