Občinski kviz

V soboto, 09.03., se je naša mladina udeležila občinskega kviza v organizaciji PGD Grahovo, ki se je odvijalo na OŠ Grahovo. Tekmovanja smo se udeležili s 5 ekipami – 3 pionirskimi in 2 mladinskima. Tekmovanje je potekalo tudi za GZ Loška dolina in skupno je sodelovalo kar 64 ekip.

Pionirji 1 v sestavi Robert Matičič, Mark Raljevič in Val Jovanovič so dosegli 18. mesto. Pionirji 2 v sestavi Feliks Ulbl, Adam Dujmenovič in Marko Matičič so dosegli 15. mesto. Pionirji 3 v sestavi Lara Čuček, Brina Šivec in Zala Ileršič so dosegli 11. mesto. V tej kategoriji je sodelovalo 22 ekip. Za naše drugošolce Marka, Vala, Adama in Markota je bil to prvi kviz in so se pogumno spoprijeli s teorijo, vozli in gasilsko spretnostjo. Za njih je najpomembnejše druženje in zabava, a rezultat toliko manj. Robert in Feliks pa sta se izkazala kot vodji skupine in jih popeljala do dobrih rezultatov. Lara, Zala in Brina pa bodo tudi še dobile priložnost, da izboljšajo svojo uvrstitev.

Toliko bolj pa si dober rezultat želijo starejši in ostali smo brez besed, saj so vsi naši mladinci pometli s konkurenco. Mladinci 1 v sestavi Martin Mavsar, Inela Ćoralić in Tim Zidar so dosegli 2. mesto. Mladinci 2 v sestavi Matej Mavsar, Katja Marolt in Luka Zidar pa so dosegli 1. mesto. V tej kategoriji je sodelovalo 16 ekip.

Obe mladinski ekipi sta se uvrstili na regijski kviz, ki bo čez en teden, v soboto, 16.03., na OŠ v Starem trgu pri Ložu.  Že sedaj jim želimo predvsem sreče in mirnosti. Znanje očitno že majo, le “živčke”  bodo morali pustit doma. 😊