Požari v naravi, 20.4.2018

Ob 15.15 je na Rakeku, občina Cerknica, gorela podrast ob železniški progi. Gasilci PGD Rakek so pogasili požare na več lokacijah skupne površine okoli 4000 kvadratnih metrov. Vzrok požara je posledica okvare zavor železniške kompozicije. Iz PGD Rakek je bilo na terenu 10 gasilcev in obe vozili. V istem času je gorelo na več lokacijah od Logatca do Unca, v našem sektorju so bila na terenu vsa tri PGD. Ostali dogodki na tej relaciji:

Ob 15.15 je v Ivanjem Selu, občina Cerknica, ob železniški progi gorela podrast in železniški pragovi. Gasilci PGD Ivanje Selo so pogasili požar na petih lokacijah, skupne površine okoli 2000 kvadratnih metrov podrasti in suhe trave ter 24 železniških pragov. Vzrok požara je posledica okvare zavor železniške kompozicije.

Ob 15.15 je na Uncu, občina Cerknica, gorela podrast ob železniški progi. Gasilci PGD Unec so pogasili požar na več lokacijah, skupne površine okoli 120 kvadratnih metrov. Vzrok požara je okvara zavor železniške kompozicije.

Ob 15.40 je gorela trava ob železniški progi od Planine proti Rakeku v občini Logatec. Posredovali so gasilci PGD Laze-Jakovica, ki so pogasili dva goreča železniška pragova in na dveh lokacijah gorečo travo na skupni površini okoli 200 kvadratnih metrov.