Abraham Lukan Mojca

Članice smo tudi v leto 2018 aktivno vstopile. Januarja smo na občnem zboru zamenjale vodjo in ob tem bi se dosedanji vodji Ani Šivec zahvalile za ves trud in čas, ki ga je vložila v društvo in nas. Novi vodji Barbari Šivec pa želimo veliko veselja in prijetnih trenutkov pri vodenju sekcije članic.

06.02. pa je naša članica Mojca Lukan praznovala Abrahama. Kakor se za dolgoletno članico in tudi nekdanjo blagajničarko PGD spodobi, smo obletnico primerno proslavile. Zbrale smo se v gasilnem domu, kjer smo se primerno oblekle in pripravile opremo. V bližini njenega doma smo prižgali lučke in sireno, da je opazila naš prihod. Ob straži smo jo postavile pred cev z ročnikom, a namesto vode, jo je pričakal papirnati tuš (saj je navsezadnje le pol metra snega in temperature okoli ničle). Nato pa je sledila naloga, katera je specifična in posebno pripravljena za vsakega slavljenca posebej. Ker Mojca že od začetka gasilske veselice na Rakeku pomaga pri srečelovu, jo je ta tudi sedaj doletel. Skupno je bilo pripravljenih 10 srečk, ki jih je žrebala, a niso bile vse dobitne. Ob nedobitnih je morala odgovoriti na zvita vprašanja o zgodovini in organizaciji PGD. Moramo reči, da se je izvrstno odrezala, saj je na vsa vprašanja pravilno odgovorila. Ker pa je vseeno gasilka, smo jo za konec pošpricale s šampanjcem.

Mojca, še tu ti voščimo vse najboljše ob tvojem jubileju! Veliko zdravja, sreče, veselja in radosti pa da bi še ostala v naši družbi še dolgo časa. Ob tem bi se zahvalila tudi članom operative, ki so nam pomagali izvesti akcijo (Trebec A.).