Vaja GZ Cerknica – DS Smith Rakek

V soboto, 21.10. so našo občino, predvsem pa Rakek preplavile gasilske sirene in marsikdo se je vprašal kaj se je zgodilo. V organizaciji PGD Rakek in poveljstva GZ Cerknica smo ob 8.30 uri začeli z napovedano vajo Gasilske zveze Cerknica na objektu podjetja DS Smith Rakek.

Ob predpostavki, da je zagorelo v šotoru, v katerem skladiščijo končne izdelke, požar pa se je razširil na sosednjo halo, je ReCO Postojna najprej aktiviral PGD Rakek. Ob prihodu na kraj je vodja intervencije zaradi obsežnosti požara takoj aktiviral sosednji društvi iz sektorja Rakek, kmalu zatem pa še ostala gasilska društva iz GZ Cerknica. Poleg pogasitve požara je bila naloga gasilcev tudi oskrba 9 ponesrečencev.

Cilj vaje je bil preveriti operativno sposobnost gasilskih enot, ukrepanje ob požaru na objektu na katerem je nameščena fotovoltaika in učinkovitost vodenja intervencije ob prehodu iz enostavnega v štabno vodenje.

Povezave:
– občina Cerknica
– PGD Unec
– PGD Ivanje selo

Vajo smo z zaključno analizo in krajšim druženjem zaključili ob 11. uri. Na vaji je sodelovalo 83 gasilcev s 24 vozili iz gasilskih društev GZ Cerknica in iz PGD Postojna ter policijska patrulja PP Cerknica. Ob tej priliki se zahvaljujem vsem sodelujočim, še posebej pa podjetju DS Smith, katero nam je omogočilo izvedbo vaje na njihovem objektu (Modic Miha).

Vir: občina Cerknica