Dan odprtih vrat 2016

V okviru meseca požarne varnosti, smo v soboto pripravili Dan odprtih vrat PGD Rakek. Med 14. in 17. uro so obiskovalci imeli možnost ogleda vozil in opreme, lahko so preizkusili osebno zaščitno opremo in izolirne dihalne aparate, v okviru predstavitve dela bolničarjev so snemali motoristično čelado, nameščali vratno opornico ter vadili delo z AED.

V improvizirani kuhinji se je prikazalo posledice nepravilnega gašenja gorečega olja z vodo in kako se pravilno lotimo gašenja, če nas slednje doleti. Prikazana je bila tudi razlika v gorenju plinaste in tekoče faze gospodinjskega plina propan butan in kako posredujemo ob gorenju izhajajočega plina iz jeklenke. Izvedla se je tudi manjša prikazna vaja ob posredovanju v primeru požara v objektu. S predstavitvenimi vajami so se predstavili tudi pionirji in mladinci.

Ves čas je teklo tudi delo na info točki, kjer so imeli obiskovalci možnost vpisa h gasilcem in pridobiti vse ostale informacije o društvu. Obiskovalce smo s pomočjo ekipe Ustvarimo reševalni pas na avtocestah ozaveščali o pravilnem razvrščanju ob primeru zastoja na avtocesti, podjetje WEBO je predstavilo gasilnike, Elektro Trgo-Instal iz Cerknice pa CO javljalnike. Fotogalerija.

dsc_0130

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.