Radi delamo dobro

V projekt Radi delamo dobro je letos Mercator vključili 100 prodajaln širom Slovenije. Vsaka od 100 prodajaln je predlagala tri organizacije iz svojega lokalnega okolja, za katere meni, da so pomembne za razvoj in notranjo povezanost kraja. Tako smo bili s strani prodajalne Mercator Rakek izbrani za eno izmed teh treh organizacij, ki lahko prejme donacijo v višini 1000 EUR.

Untitled

Kdo smo PGD Rakek in zakaj sodelujemo v akciji?

PGD Rakek že skoraj 130 let opravlja preventivne in operativne naloge na območju občine Cerknica ter po potrebi tudi na širšem območju. V društvu osrednjo pozornost posvečamo dvema področjema, in sicer delu z mladimi člani ter izobraževanju in usposabljanju operativnih članov. Mladim članom društva poizkušamo z različnimi dejavnostmi vzbuditi zanimanje za prostovoljno opravljanje gasilske službe, ter gojiti vrednote kot so solidarnost, požrtvovalnost, nesebičnost in tovarištvo, ki so v današnji družbi vse pogosteje spregledane. Operativni gasilci se redno izobražujemo in usposabljamo ter v kombinaciji z nabavo nove sodobne opreme vzdržujemo nivo reševanja po najmodernejših smernicah.

Gasilski dom PGD Rakek je star in nam že vrsto let ne omogoča tistega, kar bi gasilski dom moral omogočati. Kljub rednemu vzdrževanju starost in vlaga puščata posledice. Tako bomo morali letos zaradi dotrajanosti opraviti veliko vzdrževalnih del (zamenjava strehe, prenova sanitarnih prostorov, ureditev okolice, prenova zaradi vlage poškodovanih zidov,…) in vsakršna sredstva so več kot dobrodošla

Kako nam lahko pomagate vi?

Glasovanje poteka med 1. in 30. aprilom v prodajalni Mercator Rakek, kjer ob vsakem nakupu prejmete žeton, katerega nato položite v skrinjico pod izbrano organizacijo. Gasilci PGD Rakek Vam bomo hvaležni za vsak žeton in s tem vaš glas podpore našemu delu!

Z gasilskim pozdravom

NA POMOČ!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.