Sektorska vaja Proplace

V soboto, 24. oktobra s pričetkom ob 8:00 uri je na območju podjetja Proplace potekala vaja sektorja Rakek. Tokratna vaja je bila izvedena malo drugače kot običajno, saj se je najprej vadilo na delovnih točkah in šele nato izvedlo zaključno vajo. Delo na delovnih točkah so vodili inštruktorji iz PGD Rakek in PGD Cerknica, točke so zajemale naslednje teme:

  • Delo v notranjem napadu: vodenje evidence, pravilna opremljenost, priprava cevovodov, vstop v prostor, gibanje, preiskava prostorov.
  • Delo v zunanjih napadih: postavljanje cevovodov, uporaba različnih ročnikov in oblike curkov, uporaba pene.
  • Postavljanje lestve in delo na lestvi: postavljanje tri delne raztegljive lestve s podporniki, vzpenjanje in delo na lestvi, napeljava cevovodov po lestvi.

Po zaključku vadbe na delovnih točkah je sledila zaključna vaja, katera se je izvedla na podlagi predpostavke, da je prišlo do požara v enem od prostorov podjetja Proplace. V objektu so bile tudi pogrešane osebe, katere je bilo potrebno najti in iznesti iz objekta. Vaja oziroma usposabljanje je trajalo od 8:00 do 12:00 ure, na vaji je skupaj s inštruktorji sodelovalo 34 gasilcev. Nekaj fotografij iz vaje si lahko pogledate tule.

DSC_1220

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.