Opozorilo – oranžni vremenski alarm

Opozorilo izdano: 22.6 ob 18:00h

Od torka zjutraj do srede zjutraj bo Slovenijo zajelo močno deževje. Količina padavin bo predvidoma največja v severni, zahodni in osrednji Sloveniji, kjer bo večinoma padlo od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter. Meteorna voda lahko povzroča težave pri odtekanju.

Potoki in reke lahko poplavljajo ob strugah na območju pogostih poplav; pojavijo se lahko težave z zamašitvijo vodnih infrastrukturnih objektov s plavinami; lahko so poplavljeni izpostavljeni deli cest, mostov, naselij; lahko so poplavljene kmetijske površine. Priporočamo previdnost in redno spremljanje meteoroloških in hidroloških napovedi in opozoril. Radarsko sliko padavin in opozorila lahko spremljate tule.

Oranžni alarm pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. Napovedani možni meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so možne. Bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.