Namenitev dela dohodnine za PGD Rakek

V kolikor bi radi pomagali našemu društvu, si prosimo vzemite minuto časa in si preberite kako lahko to storite. V prilogi spodaj lahko odprete in natisnete zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacijo našemu društvu. Zakon o dohodnini namreč omogoča vsem davčnim zavezancem, da do 0,5 odstotka od odmerjene dohodnine namenite društvu, politični stranki, organizaciji, skupnosti ali sindikatu, za katerega menite, da opravlja humano – za skupnost in posameznika – koristno delo.

Če menite, da je PGD Rakek, katerega primarne naloge so pomoč, zaščita in reševanje, vredno vaše pozornosti, nam pomagajte z navedeno donacijo, ki vas ne stane nič. Donacija namreč NE vpliva na višino vaše dohodnine (s tem dejanjem nimate nobenih dodatnih stroškov) in v primeru, da se ne boste odločili komu jo boste namenili, bo ostala v proračunu Republike Slovenije.

Obrazec za PGD Rakek donacija dohodnine. Dokument odprite, natisnite, izpolnite vaše podatke in ga oddajte našemu društvu ali ga pošljite na pristojni davčni urad. Davčni zavezanec lahko da zahtevo za namenitev kadar koli tudi prek sistema eDavki, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu. Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.