Taktični nastopi enote

Tokratne vaje operative so bile na temo taktičnih nastopov gasilske enote, poudarek je bil na delu s B in C cevovodi. Odvijale so se na dveh lokacijah po Rakeku: na Tičnici pri balinarski koči in v gospodarskem objektu na Partizanski cesti. Po vsaki vaji je sledila kratka analiza.

Na prvi lokaciji smo vadili gašenje čela požara v naravi s pomočjo GVC 16-25. Napeljana je bila B linija v dolžini cca. 120m z dvema trojakoma, omejilcem in štirimi C napadi. Po vzpostavitvi linije se je simuliralo gašenje z različnimi tlaki vode, preverjalo koliko časa vzdrži rezervoar na GVC in kakšna mora biti dobava vode za zadostitev potreb napadov ter preverjali komunikacijo med posameznimi vodji.

SAMSUNG

Na drugi lokaciji je scenarij vaje predvideval požar v objektu z dvema pogrešanima otrokoma. Po prihodu na lokacijo sta se takoj vzpostavila dva napada; kasneje je bil v notranjost poslan še dodatni notranji napad za potrebe hitrejše preiskave prostora. Podporna ekipa je med tem časom poskrbela za dobavo vode, zavarovanje lokacije in postavitev mesta za prvo pomoč. Pogrešana otroka sta bila najdena, iznesena iz objekta in predana v oskrbo ekipe bolničarjev.

DSC_1831

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.