Stopimo skupaj za slovenske gasilce

Ob nedavnih resnih naravnih razmerah, ko je ogromen del naše narave prekril žled in so mnogi med nami občutili stisko, mraz, pomanjkanje elektrike, nemoč pri skrbi za živali, ujetost v svojih domovih, temu pa so se pridružile še poplave, so veliko upanje in pogosto edino rešitev predstavljali številni pogumni in požrtvovalni prostovoljni gasilci, ki so nesebično stopili skupaj. V sredo, 26. februarja, bo RTV Slovenija skupaj z vami pomagala tem herojem. Pripravljamo dobrodelno akcijo Stopimo skupaj za slovenske gasilce.

Na posebni telefonski številki 01/472 – 0011 bomo od 7. do 22. ure zbirali prispevke za nakup gasilske opreme, ki je ni dovolj, mnogokrat je že obrabljena in pomanjkljiva. Naši gostje gasilci bodo ob dopisnikih RTV Slovenija spregovorili o tem, kar so v minulih tednih doživljali na terenu, kako so pomagali odstranjevati ovire in kaj bi bilo s primerno opremo še lažje narediti. V glasbenem delu pa bodo ob gasilski godbi med drugimi nastopili Jan Plestenjak, Modrijani, Aleš Klinar, Novi spomini in Ditka Čepin. Prireditev bo vodil Slavko Bobovnik.

Stopimo skupaj za slovenske gasilce si lahko v neposrednem prenosu ob 20. uri ogledate na 1. programu TV Slovenija in TV Maribor oziroma prireditvi prisluhnete na Radiu Maribor. Gasilcem in njihovim nedavnim akcijam bodo dnevni program v sredo (delno ali v celoti) posvetili Prvi program Radia Slovenija, Radio Koper, Radio Maribor in Radio Si, akcijo pa bomo spremljali tudi na našem spletnem portalu MMC RTV Slovenija (že v torek, 25. februarja, se nam bo ob 12.30 v spletni klepetalnici pridružil župan Kamnika Marjan Šarec, tudi sam prostovoljni gasilec), v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija ter v informativnih programih Radia in Televizije Slovenija. Zbrana sredstva bomo objavili v sredinih Odmevih. Prireditev bomo ponovili v soboto, 1. marca, ob 13.30 na 2. programu TV Slovenija. Tudi ob ponovitvi prireditve bomo zbirali prostovoljne denarne prispevke.

Vir: www.rtvslo.si

1912121_10203294749120336_54908500_o

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.