Previdno z ognjem v naravi!

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglaša veliko požarno ogroženost naravnega okolja v 18 občinah na Primorskem in Notranjskem. Od 23. julija 2013 je ogroženost razglašena na območjih občin Koper, Izola, Piran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba. Na teh območjih ravnajte z ognjem še posebej previdno, pa tudi v drugih predelih države previdnost ne bo odveč!

Fotografija0122

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Po državi se zaradi suhega, toplega in vetrovnega vremena povečuje požarna ogroženost naravnega okolja, zato svetujemo previdnost pri uporabi ognja in tudi naprav, ki lahko povzročijo požar. Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpektorat RS za kmetijstvo in okolje ter Policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor. Na tem spletnem mestu najdete trenutno stopnjo požarne ogroženosti za posamezen del države. Vir: www.sos112.si

Za občino Cerknica trenutno velja srednja požarna ogroženost, kar pomeni sledeče: Vžigalica že lahko povzroči požar. V gozdu je širjenje požara srednje hitro, na odprtem prostoru kar hitro. Ogenj gori na površini s srednjim plamenom, pri tem zgori nekaj kompaktnega organskega materiala. Kontrola požara ni težka, požar se pogasi s srednje velikimi napori. 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.