Nošenje gasilske uniforme in delovne obleke v letnem času

Obvestilo iz strani GZ Slovenije glede nošenja gasilske uniforme in delovne obleke v letnem času. Posebna pravila gasilske službe prostovoljnih gasilcev v točki 6.8 Nošenje gasilske uniforme in delovne obleke govorijo o:

Člani gasilske organizacije nosijo uniformo in delovno obleko s pripadajočimi oznakami v skladu s Posebnimi pravili gasilske službe prostovoljnih gasilcev. V letnem času lahko člani in članice pri gasilski uniformi nosijo srajco s kravato brez suknjiča, razen: častne straže, častne enote, nošenje in spremljanje prapora ter predaja in sprejem raporta.

Članice lahko pri gasilski uniformi od 1.10. do 31.3. nosijo tudi hlače, od 1.4. do 30.9. pa je obvezno nošenje krila. Paradni pas in bele rokavice se nosijo pri častnih stražah, častnih enotah, pri nošenju in spremljanju prapora, pri predaji in sprejemu raporta na paradah in v postroju, če se nosi čelada. Gasilec v srajci izven postroja ter v uniformi ali delovni obleki v notranjem prostoru ni dolžan nositi kape. V letnem času lahko člani in članice nosijo delovno obleko brez bluze, razen pri izvajanju tekmovalnih disciplin in nalog gasilske službe, pri katerih bluza pomeni zaščito. V letnem času lahko pri delovni obleki namesto srajce nosijo članice in člani tipizirano polo majico in tipizirano športno kapo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.