Sektorska vaja Župnišče 2013

Po sklepu poveljstva sektorja Rakek smo se odločili, da 13.5.2013 organiziramo sektorsko vajo na župnišču Rakek. Predspostavka vaje je bila, da je zagorelo v kletnih prostorih objekta. Osebje je takoj izvedlo evakuacijo, kljub temu pa je  v objektu ostalo poškodovanih 5 oseb. Po klicu na številko 112 je Center za obveščanje aktiviral gasilce PGD Rakek. Že med vožnjo na mesto vaje je zaradi poznavanja objekta in razsežnosti dogodka vodja enote PGD Rakek aktiviral PGD Ivanje selo in PGD Unec. Ob prihodu na lokacijo vaje se od župnika pridobi naslednje informacije: da je zagorelo v kleti v objekta, izvedena je bila evakuacija, kljub temu pa je v objektu ostalo 5 oseb.

SAMSUNG

Po ogledu in zavarovanju kraja dogodka so gasilci takoj začeli s preiskovanjem prostorov v pritličju in nadstropju. Istočasno druga ekipa izvaja gašenje kletnih prostorov objekta, na zunanji strani objekta pa se je organiziralo mesto za oskrbo ponesrečencev. Po prihodu dodatnih sil iz PGD Unec in PGD Ivanje selo se je iz objekta dokončno rešilo vseh 5 poškodovanih, pogasilo požar v objektu in rešilo dva poškodovana gasilca, ki sta se ponesrečila ob požaru. Na vaji je bil poudarek na delu notranjih napadalcev, kateri so izvajali kombinirano gašenje in reševanje ter bolničarjev, kateri so morali oskrbeti naslednje poškodbe:

– opekline prnega koša in obeh rok + obraz
– nezavestna oseba
– topa poškodba glave (krvavi iz obeh ušes)
– predrto pljučno krilo in zlomljena stegnenica
– zlom podlahti in opeklina leve noge in roke

Po končani vaji je sledila krajša analiza, kjer smo se pogovorili o napakah, ki so nastale med vajo. Na vaji je sodelovalo 14 gasilcev PGD Rakek, 7 gasilcev PGD Unec in 7 gasilcev PGD Ivanje selo. Več fotografij je tule.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.