Month: May 2020

Vaje operative – osnove vrvnih tehnik, 16.5.2020

Tudi tokratne vaje operative so zaradi ukrepov ob epidemiji COVID potekale po prilagojenem programu. Tako je teoretični del vsak od operativcev opravil doma za računalnikom preko video posnetkov, katere so pripravili člani ekipe za reševanje iz višin in globin. Praktični del vaj se je izvedel v dveh oddelkih na lokaciji Rakovega Škocjana – stena pri Kotličih. Na praktičnem delu se je vadilo opremljanje z delovnimi pasovi, gibanje ob vrvni ograji ter izvajalo aktivni spust s pomočjo »desonderjev« (Petzl, Anthron). Fotografije z vaj si lahko ogledate v FOTOGALERIJI in na VIDEOPOSNETKU. (K. Purkart)

TPO v času epidemije COVID-19

Kljub postopnemu sproščanju ukrepov v času epidemije virusa COVID-19 se moramo še vedno držati nekaterih osnovnih ukrepov, da zaščitimo sebe in druge. Ker gre pri nudenju prve pomoči za neposredne stike s pacienti, še posebej pri TEMELJNIH POSTOPKIH OŽIVLJANJA (TPO), se moramo ustrezno zaščititi in s tem preprečiti morebitbi prenos okužbe med reševalcem in obolelim.

V ta namen je Slovenski reanimacijski svet priravil kratka navodila, kako se ustrezno zaščititi pri nudenju TPO.  Navodila nadjete na spodnjih povezavah in na gafičnem prikazu.