Month: September 2019

Posvet operative GZC 2019

V soboto je v prostorih PGD Cerknica potekal prvi strokovni posvet operativnih gasilcev GZ Cerknica. Posvet so sestavljala krajša predavanja z različnih področij in sicer: predstavitev intervencije na Fragmatu, predstavitev spletnega video izobraževanja Gasilska taktika, predstavitev intervencije iztirjenja vlaka v Hrastovljah, radijske zveze in eSpin – predstavitev novosti, predstavitev vaje GZ Cerknica in izobraževanja. Med predstavitvami je potekala predstavitev podjetja MF+ z gasilsko opremo. Na koncu posveta je sledila še podelitev činov za pripravnike in krajše druženje vseh prisotnih. (Trebec M.)

foto: Kranjc Blaž

Obnovitveni tečaj IDA

V petek so v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu trije operativci z našega društva uspešno opravili obnovitveni tečaj za uporabnike izolirnega dihalnega aparata. Po krajšem teoretičnem delu je sledil praktični del s petimi delovnimi točkami in sicer dvakratni prehod po labirintu, vleka in reševanje ponesrečenega gasilca, vstop in delo v požarni hiši ter preiskava prostorov v dimni hiši. (Trebec M.)
 

Občinsko tekmovanje CTIF 2019

V soboto, 21. septembra 2019, je potekalo občinsko tekmovanje CTIF v organizaciji sektorja Rakek. V športnem parku na Rakeku so gasilci vseh starostnih skupin iz GZ Cerknica in GZ Loška dolina tekmovali v gasilsko športnih disciplinah. Naše društvo je na tekmovanju sodelovalo s štirimi ekipami, po ena ekipa iz kategorije pionirjev, mladincev, članov A in starejših gasilcev. Članom A in starejšim gasilcem se je uspelo uvrstiti na regijsko tekmovanje, ki bo 5.10.2019. Rezultati ekip so sledeči: ponirji so osvojili 5. mesto, mladinci 4. mesto, člani A 2. mesto in starejši gasilci 1. mesto. Poleg sodelovanja s tekmovalnimi ekipami smo nosili tudi levji delež znotraj sektorja pri organizaciji in pripravi tekmovališča s tehnično ekipo in ekipo bolničarjev. Vsem ekipam čestitamo za dosežene rezultate in se zahvaljujemo PGD Unec in PGD Ivanje selo za pomoč pri organizaciji tega tekmovanja.

19. tekmovanje terenskih vozil Postojna

V soboto, 14.9. sta se dve ekipi PGD Rakek udeležili tekmovanja s terenskimi vozili v organizaciji PGD Postojna. Na 30 kilometrski trasi po gozdnih cestah je moralo 12 ženskih in 32 moških ekip pokazati znanje na 6 delovnih točkah: spretnostna vožnja, vaja na stolpu GRC, vaja z brentačo, reševanje poškodovanega smučarja, reševanje padalca z drevesa in spretnostna vožnja s prirejenim motornim kolesom. Ekipa 1 je dosegla uvrstitev tik za dvajseterico, ekipa 2 pa se je uvrstila na sedmo mesto (Modic M).