Month: January 2017

2. Pokalno tekmovanje v SSV članice A

Članice A smo se v soboto, 28.01.2017, udeležile drugega pokalnega tekmovanja v SSV. Odvijalo se je v športni dvorani v Mirni Peči v organizaciji PGD Hmeljčič. Tudi tokrat naš čas ni bil slab. Na žalost pa se pri izvedbi pokažejo naša mladost, neizkušenost ter izredna želja po dobrem rezultatu in tako naredimo preveč napak, ki prinesejo kazenske točke. Le-te pa naš končni rezultat poslabšajo. Sedaj imamo 2 tedna časa, da delamo na teh pomanjkljivostih in napake odpravimo ter tako na 3. tekmovanju v Keblju resnično dosežemo rezultat, ki smo ga zmožne! Video.

Anita Trebec

 

Pokalno tekmovanje v SSV članice A

Članice A se že nekaj časa aktivno pripravljamo na tekmovanja in vadimo spajanje sesalnega voda. V soboto, 21.01.2017, smo se tako udeležile prvega pokalnega tekmovanja v sklopu šestih, ki jih organizira Gasilska zveza Slovenije. Odvijal se je v športni dvorani Starše v organizaciji lokalnega PGD. Zbralo se je ogromno ekip, tako članov kot članic, zato je bilo vzdušje enkratno. Bilo je veliko gledalcev, ki so zavzeto spremljali ekipe in rezultate. Naša ekipa se je odrezala solidno. Postavile smo svoj osebni rekord, a pri tem naredile kar nekaj napak in s tem dobile nepotrebne kazenske točke. Pokazala se je naša mladost in nervoznost. Tako ostaja še kar nekaj prostora za izboljšave in odličen rezultat!  Upamo, da ga bomo dosegle že to soboto, ko odhajamo v Mirno peč na 2. pokalno tekmovanje v organizaciji PGD Hmeljčič.

Anita Trebec

Vaje pripravnikov – tehnično reševanje

Pripravniki so se spoznali s tehničnem reševanjem v gasilstvu. Seznanili so se z različnimi oblikami nezgod, pri katerem je potrebno tehnično posredovanje ter kakšno orodje in pripomočke uporabljamo pri tovrstnem reševanju. Ker je omenjena tematika zelo obsežna in kompleksna, so pripravniki za začetek spoznali osnove posameznih področij tehničnega reševanja in osnovna orodja.

Po teoretičnem delu so si pripravniki v prostorih PGD Cerknica ogledali še vozila in opremo, ki je namenjena tehničnemu posredovanju, med drugim hidravlično in pnevmatsko orodje, ter ostale pripomočke za posredovanje pri prometnih nesrečah. Gasilcem PGD Cerknica se zahvaljujemo za strokovno razlago in ogled opreme.

Trebec Mitja

Foto 2017