Month: April 2016

Vabilo na dobrodelni paintball

PGD Otave vabi na dobrodelni paintball, ki bo v nedeljo in ponedeljek, 1. in 2. maja 2016, v Gorenjih Otavah.  Celoten izkupiček prispevkov bo namenjen za nakup novega gasilskega vozila. Vso ustrezno opremo (marker, kroglice, zaščitna maska, zaščitna obleka) ter navodila za igranje dobite na kraju dogodka. Na poligonu lahko hkrati igra do 12 igralcev. Vsaka ekipa igra sama v svojem terminu, ki ga je potrebno predhodno rezervirati do 30.4.2016. Minimalno število igralcev na termin je 6. Za prijavo ekip in več informacij pokličite na 031 667 386.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

Tečaj za Vodjo enote

Danes je v Loški dolini potekal zaključek tečaja za vodjo enote oziroma za pridobitev čina nižji gasilski častnik, katerega je organizirala GZ Loška dolina. Poleg ostalih društev iz Notranjske regije je na tečaju sodelovalo tudi 5 operativcev iz našega društva. Po teoretičnem in praktičnem delu tečaja so tečajniki izobraževanje zaključili z zaključno vajo in zagovorom seminarske naloge iz taktičnega nastopa enote na intervenciji. Tečajnike čaka še en dan praktičnega usposabljanja na Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu. Vsem bodočim nižjim častnikom čestitamo in želimo velika uspeha v nadaljnjem delu znotraj društva in širše.

Zaključne vaje NTG

Ta vikend so tečajniki na nadaljevalnem tečaju za gasilca uradno zaključili izobraževanje s testom iz Gasilske taktike in zaključnimi vajami. Na vajah se je simuliralo dve večji intervenciji, prvo na temo požara na OŠ Rakek, drugo pa na temo požara v naravi v IOC Podskrajnik II. Na zaključnih vajah je sodelovalo 7 pripravnikov in 3 inštruktorji iz PGD Rakek. Podelitev napredovanj se bo izvedla po matičnih enotah.

1

Praktične vaje tečajnikov NTG

Čez vikend, 9. in 10. aprila je v Cerknici potekal drugi sklop praktičnih vaj tečajnikov na nadaljevalnem tečaju za gasilca. Na vajah je sodelovalo 7 pripravnikov in 5 inštruktorjev PGD Rakek. Naslednji vikend jih čakajo zaključni izpiti iz predmeta Gasilska taktika in zaključne praktične vaje. Tekom vikenda so tako preko več delovnih točk obdelali naslednje teme:

  • gašenje s peno
  • delo na lestvi
  • gibanje gasilcev v notranjih prostorih (gašenje)
  • gibanje gasilcev v notranjih prostorih (preiskovanje)
  • prezračevanje objekta
  • vaja s hidrantom
  • tridelni taktični napad z MB
  • vaja z vozilom GVC 16-25
  • podajanje vode na velike razdalje
  • zavarovanje kraja dogodka

Vaje pripravnikov – pisni preizkus

Za generacijo pripravnikov 2015 se v mesecu maju končuje pripravništvo znotraj pripravniške desetine. Za zaključek in prestop v operativno enoto, kjer bodo še eno leto pod mentorstvom starejših gasilcev, morajo opraviti končne preizkuse znanja. Tokratno soboto so imeli pisni preizkus znanja in pripravo na praktični del preizkusa, kateri bo izveden v mesecu maju. V mesecu juniju pa prične pripravništvo nova skupina mladih gasilcev, katera je oziroma bo v letošnjem letu dopolnila 16 let. Pripravništvo se v PGD Rakek izvaja po internem Pravilniku o delu s pripravniki.

mms_20160409_092205

mms_20160409_092213