Category: Mladina 2019

Vaje pionirjev, 4.12.2019

Kot vsako sredo, smo se tudi tokrat srečali z najmlajšimi. Ker je december mesec praznovanj in rajanja ter s tem tudi uporabe različnih novoletnih okraskov, ki lahko povzročijo požar ali drugo nevarnost, smo se odločili, da na to temo ustvarimo miselne vzorce. Tako smo se pogovarjali o varni uporabi novoletnih okraskov, lučk, svečk, in odprtega ognja. (N. Milošević)

Tedensko srečanje mladine

Tudi to sredo, 20.11.2019, se je rakovška gasilska mladina dobila na rednih tedenskih vajah. Pionirji so se že čisto sprostili in so z mislimi pri veselem decembru, tako, da so se igrali zabavne namizne družabne igre (Potapljanje ladjic, Kdo je?, Človek ne jezi se).Mladinci pa so se posvetili prvi pomoči in poškodbam ter ranam. Najprej so obdelali potrebno teorijo in nato reševali vprašanja, s katerimi so utrjevali novo pridobljeno znanje. Kakšna oskrba rane in poškodbe pa se je tudi praktično prikazala.

Tedensko srečanje mladine

V sredo se je gasilska mladina zbrala na tedenskih vajah. Vaje pionirjev so tokrat potekale malo drugače. S pionirji smo se začeli pripravljati na veseli december in smo pričeli z urjenjem naših ročnih spretnosti saj bomo pomagali pri okrasitvi gasilskega doma za veseli december. Naše vaje so minile v znamenju druženja in pobarvank. Mladinci pa smo se posvetili gasilski tematiki in sicer smo spoznavali IDA. Naučili smo se sestavne dele in kako se pravilno opremimo. Ker so bile vaje predvsem praktične, so bile našim mladincem zelo zanimive in so minile izredno hitro.

Mariša Šebenik in Anita Trebec

Notranja liga zabavnih iger 1.del

Po jesenskih počitnicah se je mladina v sredo, 06.11., zopet zbrala na rednih tedenskih vajah. Da pa bi čedalje daljše jesenske večere popestrili, smo mentorji iz sektorja Rakek pripravili turnir v Enki. Igra se bo štela v “Notranjo ligo zabavnih iger” , ki bo potekala vse do januarja. Turnirja se je udeležila gasilska mladina iz Ivanjega sela, Rakeka in Unca. Skupno je prišlo kar 37 otrok. Otroci so uživali, a se hkrati jezili, ko niso dobili pravih kart. So se pa tudi naučili, da je gasilec poštena oseba, ki ne goljufa.

Priprave na kviz

Kakor vsako sredo, se je mladina tudi ta teden zbrala na rednih tedenskih vajah.
Mladinci so najprej skozi vajo, ki je bila zasnovana kot naloga na tekmovanju iz kviza, ponovili snov iz prejšnjega tedna o “Nenadnih obolenjih”. Nato pa so skozi dve križanki ponovili splošno znanje o gasilstvu in zgodovino gasilstva.

Srečanje mladine

V sredo, 09.10., so se mladinci zopet zbrali na rednih tedenskih vajah, ki so bili posvečeni prvi pomoči. Spoznali smo “Nagla obolenja”, kamor uvrščamo omedlevico, epileptični napad, možgansko kap, infarkt in padec sladkorja v krvi. Za vsak dogodek posebej smo se pogovorili o vzrokih, znakih, posledicah in kako lahko pomagamo.

Pionirji so se pripravljali za kviz. Utrjevali so znanje o zgodovini in prvi pomoči.