Category: Novice

OBVESTILO


OMEJITEV VSTOPA V GASILSKI DOM PGD RAKEK

Zaradi razglasitve epidemije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih ter omejitve širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) iz preventivnih razlogov ODREJAVA OMEJITEV VSTOPA v gasilski dom.

Do preklica so odpovedana vsa druženja v gasilskem domu.

V času te interne odredbe je v gasilskem domu PREPOVEDANO zadrževanje večje skupine oseb. Zadrževanje je dovoljeno le v primeru intervencij ter nujnih vzdrževalnih del. V gasilski dom vstopajo le popolnoma zdrave osebe, pri tem se upošteva vse ukrepe in navodila NIJZ o zaščiti pred okužbo (higiena, distanca, maske, prezračevanje, dekontaminacija… itd).

  • OPERATIVNA ENOTA BO V PRIMERU INTERVENCIJE NORMALNO AKTIVIRANA TER ŠE NAPREJ SKRBELA ZA VARNOST KRAJANOV IN KRAJANK!
  • Dovoljuje se vse aktivnosti, ki so povezane z rednim delovanjem operativne enote. Pri tem se upošteva vse ukrepe NIJZ in interno sprejeta navodila za delovanje enote v času COVID-19 (operativa prejela po elektronski pošti dne: 13. in 14. marec 2020).

Osebam, ki kažejo znake prehlada, so bili v zadnjem času na območjih s potrjenim primerom okužbe ali so bili v stiku z osebo, ki kaže znake oziroma ima potrjeno okužbo , je vstop STROGO PREPOVEDAN.

Poveljnik PGD Rakek: Modic Miha, GČ I.st.
Predsednik PGD Rakek: Drole Klemen, GČ I.st.

Oktober – mesec požarne varnosti 2020

Letošnja tema projekta Oktober – mesec požarne varnosti je požarna varnost v prostem času in poteka pod sloganom Kdor za požarno varnost poskrbi, je v prostem času brez skrbi.

Namen letošnjega projekta je opozoriti prebivalce, da tudi med preživljanjem prostega časa obstaja veliko nevarnosti, ki lahko povzročijo požar. Dopuste, počitnice, praznike in vikende lahko preživljamo na morju, potovanjih, v gorah ali pa doma. Ne glede na to, kje preživljamo prosti čas, ne smemo pozabiti, da lahko kadarkoli zagori. Da bo prosti čas minil brezskrbno in veselo, je pomembno, da poznamo preventivne ukrepe, s katerimi lahko preprečimo nastanek požara.

Preventivne aktivnosti so namenjene prebivalcem in so prilagojene različnim ciljnim skupinam.

Na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je že objavljeno besedilo na temo Požarna varnost in prosti čas.

V projektu sodelujejo Uprava za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije in Slovensko združenje za požarno varstvo. (vir: URSZR, http://www.sos112.si/slo/page.php?src=sv114.htm)

Še več si lahko preberete na spletnih straneh:

 

Srečanje mladine

Počitnic je konec in zopet je tukaj čas, ko se z mladimi srečujemo na tedenskih vajah. Tako smo skupaj preživeli že dve sredi. Izkoristili smo lepe dni, zato so vaje potekale zunaj. Prvo sredo sta bila izvedena štafeta in poligon, drugo sredo pa so mladinci obnavljali znanje o gašenju požarov, zapenjanju cevi na trojak in vezanju vozlov na zabaven način skozi poligon.

Barbi Šivec