Category: Tekmovanja 2017

Tekmovanje s terenskimi vozili v Medulinu

V soboto se je ekipa štirih članov operativne enote odzvala vabilu DVD Medulin iz Hrvaške Istre in se udeležila že 15. tekmovanja gasilskih enot. Tekmovanje je sestavljala vožnja po potni knjigi in pet delovnih točk na katerih so morali gasilci pokazati različne spretnosti:

  1. Štafeta
  2. Iznos ponesrečenca iz vozila
  3. Napeljava cevovoda z zbijanjem tarče in preiskava prostora z iznosom nevarnega predmeta
  4. Reševanje utopljenca s pomočjo čolna na vesla
  5. Plezanje na stolp in spust delovne vrvi

Tekmovanje se je kljub nekaj tekmovalne smole zaključilo z druženjem v gasilskem domu DVD Medulin. Za odlično organizacijo tekmovanja in pogostitev čestitamo Istrskim kolegom iz Medulina!

Regijsko tekmovanje za memorial MH 2017

V soboto 7.10. je na Drenovem griču na parkirišču podjetja Trans Felix d.o.o. potekalo regijsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta za Notranjsko regijo v organizaciji GZ Vrhnika.  PGD Rakek se je tekmovanja udeležil s 3 ekipami (članice A, člani A in člani B), ob koncu dneva na podelitvi priznanj in pokalov pa se je zopet izkazalo, da je bila včerajšnja sobota zopet izjemna in uspešna, saj smo v dveh tednih tako s tekmovanj skupno prinesli kar 7 pokalov. Članice A v sestavi Anita Trebec, Lara Jurca, Tajda Štefančič, Sanja Zalar, Tanja Zalar, Nataša Milošević, Mojca Lukan, Maja Benčan in Nina Benčan so dosegle nehvaležno  4. mesto. Člani B v sestavi Sergej Trebec, Sašo Doles, Tone Lukan, Klemen Purkart, Metod Vrenko, Matjaž Ileršič, Marjan Zidar, Klemen Drole in Aleš Gorkič so dosegli  3. mesto. Člani A v sestavi Domen Banfi, Nejc Lukan, Miha Modic, Jan Ileršič, Blaž Banfi, Žiga Kočevar, Tilen Štefančič, Mitja Trebec in Vid Vadnu pa so dosegli odlično 2. mesto ter se tako uvrstili na državno tekmovanje, ki bo prihodnje leto. Vsem trem ekipam čestitamo za odlične uvrstitve, ekipi članov A pa želimo čim boljše taktično kondicijske priprave ter veliko gasilsko športne sreče na državnem tekmovanju (Trebec Sergej).

Pokalno tekmovanje PGD DRENOV GRIČ-LESNO BRDO

30. septembra 2017 se je mladinska ekipa PGD Rakek udeležila pokalnega tekmovanja PGD Drenov Grič-Lesno Brdo. Ekipo so sestavljali desetar Lara Čuček, sel Feliks Ulbl, strojnik Tim Zidar, napadalec 1 Luka Zidar, napadalec 2 Katja Marolt, vodar 1 Matej Mavsar, vodar 2 Aljaž Kogej, cevar 1 Manca Opeka, cevar 2 Klara Jernejčič. Rezervi sta bili Martin Mavsar in Inela Ćoralić. Mentorja sta bila Matjaž Ileršič in Marjan Zidar.

(vaja s hidrantom)

Pri tej vaji smo morali napeljati dve cevi od hidranta do trojaka, od tam pa izpeljati dva napada do ognjene črte, nato pa podreti obe tarči. Cilj je bil dosežen, ko smo s curkom vode podrli tarči s stojala. Vse to smo naredili v 51 sekundah, kar je odličen rezultat. Nato so nam sodniki prisodili še dodatnih 10 kazenskih sekund, saj sta dva člana naše desetine še pred desetarjevim znakom za začetek vaje, naredila korak.

(korakanje)

Pri korakanju je bil desetar Luka Zidar, ostalih osem pa je lepo strumno in ubogljivo korakalo. Tu na srečo nismo dobili nobene kazenske točke, saj smo pokazali kako dobro smo se na vajah naučili poveljevati in ubogati desetarja.

(kviz)

Desetarka Lara Čuček je za odgovarjanje na vprašanja, povezana z gasilstvom, izžrebala tri člane naše ekipe – Luka Zidarja, Manco Opeka in Katjo Marolt. Tukaj smo se odrezali kar dobro, saj smo pravilno odgovorili na sedem od devetih vprašanj.

Po nesreči z gasilsko opremo, ki smo jo imeli na tekmovanju v Loški dolini, smo se na tekmovanju na Drenovem Griču odrezali odlično, saj smo dosegli neverjetno prvo mesto. S tem smo si prislužili pokal, pa tudi pico. Gotovo nam je srečo prinesel tudi naš Polde, to je maskota našega društva. Veselje je bilo popolno, ko sta nam mentorja obljubila, da bomo za nagrado vajo lahko izvedli tudi z motorno brizgalno. Vsi se tega že veselimo.

Luka Zidar

Tekmovanje Memorial Matevža Haceta 2017

Danes se je PGD Rakek s 4 ekipami udeležil občinskega tekmovanja Memorial Matevža Haceta, ki se je odvijalo na parkirišču tovarne Kovinoplastika Lož v Ložu. Ob koncu podelitve se je izkazalo, da je bil za nas izjemno uspešen dan! Članice A v sestavi Anita Trebec, Lara Jurca, Tajda Štefančič, Nataša Milošević, Maja in Nina Benčan, Taja Tomšič ter Sanja in Tanja Zalar so osvojile 1. mesto. Člani A v sestavi  Domen in Blaž Banfi, Miha Modic, Nejc Lukan, Mitja Trebec, Žiga Kočevar, Jan Ileršič, Vid Vadnu, Tilen Štefančič so osvojili 1. mesto. Člani B v sestavi Sergej Trebec, Sašo Doles, Tone Lukan, Klemen Purkart, Franci Šivec, Matjaž Ileršič, Marjan Zidar, Aleš Gorkič in Klemen Drole so prav tako osvojili 1. mesto. Mladinci pa so imeli veliko težav z opremo, kar je na žalost na koncu vodilo v diskvalifikacijo ekipe. Naj to Lari Čuček, Mateju Mavsarju, Katji Marolt, Luki in Timu Zidarju, Manci Opeka, Klari Jernejčič, Feliksu Ulblu in Aljažu Kogeju ter ostalim pionirjem in mladincem ne vzame poguma ter volje. Mi verjamemo v vas, saj ste na vajah pokazali, da obvladate! Vse tri članske ekipe pa so se uvrstile na regijsko tekmovanje, ki se bo odvijalo 07.10.2017 v organizaciji GZ Vrhnika. Že sedaj držimo pesti, da se uvrstite na državno tekmovanje!

Anita Trebec

                                                                                   

 

20. srečanje članic v Lazah

V soboto, 15. 7. 2017 je v Lazah potekalo že 20. srečanje članic gasilskih društev in tekmovanje v gasilskih veščinah. Članice so tekmovale v vaji s hidrantom, vaji raznoterosti, štafetnem vezanju vozlov, svoje znanje pa so pokazale tudi z reševanjem testa z gasilko vsebino. Tekmovanja so se udeležile tudi članice PGD Rakek, in sicer je ena ekipa tekmovala v kategoriji A do 30 let  in ena ekipa v kategoriji B nad 30 let. Obe ekipi sta se ob bučni podpori veteranske ekipe odlično odrezali. Članice A so zasedle 3. mesto, članice B pa so domov prinesle pokal za drugo mesto.

Martina Modic

  

 

Tekmovalna sobota

V soboto, 1. julija so se tekmovalne ekipe PGD Rakek udeležile dveh gasilskih tekmovanj in sicer tekmovanja v sestavljanju trodelnega napada v Planini ter Ivanjske zankarjade v Ivanjem selu.  V Planini so člani A dosegli 5. mesto, mešana ekipa pa se je uvrstila na 1. mesto in s tem prevzela prehodni pokal do naslednjega leta. Na Ivanjski zankarjadi so ekipe zasedle 4. in 6. mesto. Za dosežene rezultate in tekmovalno vnemo vsem skupaj čestitamo! (Trebec M.)
 

Regijska orientacija

Danes sta se dve ekipi pripravnikov iz našega društva udeležili regijske orientacije, ki jo je organizirala GZ Loška dolina in njihovo PGD Babno polje. Pripravniki v sestavi Jan, Mitja in Taja so zasedli 4.mesto, pripravnice v sestavi Tanja, Sanja in Nina pa odlično 1.mesto. Pripravnice so si s prvim mestom priborile nastop na državni orientaciji, ki jo bo jeseni organizirala GZ Šentjur.

17. tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil

Na tekmovanje, ki je potekalo v soboto 3. junija, smo gasilci PGD Rakek poslali ekipo štirih tekmovalcev z vozilom GVGP-1. Štiri članske ekipe so morale opraviti z vožnjo po potni knjigi in 6 kontrolnimi točkami v okolici Postojne. Ekipe so štartale izpred Taborniške koče na Mačkovcu, kjer se je tekmovanje tudi zaključilo. Ekipa iz PGD Rakek je tekmovanje zaradi športne smole končala na 32. mestu. Vseeno čestitamo članom ekipe in gasilcem PGD Postojna za odlično organizacijo tekmovanja!