Category: Tekmovanja 2016

Tekmovanje članic A v SSV

V soboto, 10.12., smo se na povabilo GZ Vrhnika članice A PGD Rakek udeležile tekmovanja v spajanju sesalnega voda v organizaciji PGD Log. Že nekaj časa smo se pod mentorstvom Matjaža Ileršiča pripravljale na tekmovanje in vsako soboto imele vaje, a še zmeraj smo bile nervozne, saj je bilo to le naše prvo tekmovanje. Samo tekmovanje je potekalo v njihovem gasilskem domu in bilo zgledno organizirano. Tekmovanja se je udeležilo kar nekaj ekip in je bilo zato kar nekaj gledalcev, ki so ustvarili športno vzdušje, saj smo ekipe medsebojno navijale druga za drugo. Na tekmovanju smo se odrezale solidno in smo zadovoljne z rezultatom. Tako z veseljem pričakujemo naslednja tekmovanja, kjer bomo naš rezultat še izboljšale!

Anita Trebec

dsc_3299

dsc_3290

dsc_3293

19. srečanje članic v Lazah

V soboto 16.7.2016, so se članice PGD Rakek udeležile že 19. srečanja gasilk v Lazah. Ekipa članic A v novi sestavi, ki se je tekmovanja udeležila prvič, je zasedla odlično 3. mesto. Ekipa članic B, že z izkušnjami na tekmovanju, je zasedla 1. mesto in prejela tudi prehodni pokal. Po uradnem delu je sledila še veselica, kjer so se članice zavrtele ob zvokih ansambla Biseri. Srečanje smo izkoristili tudi za praznovanje rojstnega dne naše tekmovalke Lucije Zwolf.

DSC_2689

DSC_2699

DSC_2715

6. Ivanjska zankarjada

V soboto, 2.7.2016 so se tri ekipe s po petimi tekmovalci udeležile 6. Zankarijade v Ivanjem selu. Imeli smo ekipo članic, ekipo članov in mešano ekipo. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz štirih delovnih točk, razporejenih po Ivanjem selu, na vsaki točki pa so tekmovalci morali opraviti različne naloge. Prva naloga je bila hitrostno zvijanje B cevi, druga štafetno podiranje tarče s pomočjo vedrovke, na tretji točki se je navezovalo ročnik z zasunom, ročnik brez zasuna in gasilsko sekirico,  na četrti točki pa se je moralo s pomočjo naprtnjač spraviti dve žogi v gol.

Naše ekipe so bile zelo izenačena in so si po vrsti razdelile 2., 3. in 4. mesto. Po razglasitvi smo se še vsi skupaj pozabavali na gasilski veselici z ansamblom Nalet.

IMG_20160702_202728

16. tekmovanje ekip gasilskih terenskih vozil

Na tekmovanje, ki je potekalo v soboto 4. junija, smo gasilci PGD Rakek poslali ekipo štirih tekmovalcev z vozilom GVGP-1. Na progi je bilo več delovnih točk, kjer so morali tekmovalci pokazati različno gasilsko in splošno znanje. Štiri članske ekipe so morale opraviti z vožnjo po potni knjigi in 6 kontrolnimi točkami v okolici Postojne. Ekipe so štartale v gasilskem domu v Postojni, na Žeribljah opravile s spretnostno vožnji, v Zeleni dolini rešile poškodovanca z vrvno tehniko. Na Počku nudile prvo pomoč, na skriti kontrolni točki pod Jelovico opravile izredni tehnični pregled vozila, pri Ovčarju pogasile notranji požar in v cilju na Pečni rebri pri koči Mladiki opravile z vajo z nahrbtnjačo. Na tekmovanju je sodelovalo 43 ekip, mlada ekipa iz PGD Rakek si je priborila odlično 8. mesto. Čestitamo članom ekipe in gasilcem PGD Postojna za odlično organizacijo tekmovanja! Nekaj fotografij iz tekmovanja si lahko pogledate tule.

13321954_10208534222664998_1409736145474541587_n