Category: Intervencije

Vse intervencije

Snegolom, 13.12.2019

Včeraj je težek sneg povzročil nekaj težav tudi na Rakeku.
Ker smo včeraj opazili, da so nekateri vozniki kljub vidnemu elektro vodniku na cesti vseeno nadaljevali vožnjo čezenj, želimo voznike in pešce opozoriti, da je takšno početje lahko smrtno nevarno! V poškodovanih elektro vodnikih je še vedno lahko prisotna zelo velika električna napetost, ki lahko ob dotiku pozvroči resne poškodbe ali smrt! Če vidite poškodovan ali pretrgan električni vodnik se ga izognite v velikem krogu in o tem nemudoma obvestite center za obvešcanje preko številke 112 za nujne klice.

Poročilo s SPINa: Ob 21:35 je v ulici Na vasi na Rakeku, občina Cerknica, pod težo snega popustil nosilec električnega vodnika in padel na cestišče. Gasilci PGD Rakek so zavarovali kraj dogodka do prihoda dežurnih vzdrževalcev elektro podjetja, ki so nastalo situacijo sanirali. (foto: N. Milošević)

 

Požari v stanovanjskih stavbah, 11.11.2019

Teden se je začel burno. Danes zjutraj so nas zbudili pozivniki o gorečem vikendu, kasneje pa še poziv o močnem dimu na bencinski črpalki na Rakeku. V drugem primeru je šlo na srečo za lažni alarm, vikend pa je pogorel v celoti.

Več si lahko ogledate v fotogaleriji ali na videoposnetku. O požaru so pisali tudi na medijskem portalu.

Poročilo s SPIN-a:

Ob 4.46 je na koncu Škocjanske ceste na Rakeku v občini Cerknica gorel lesen vikend velikosti 30 m2. Požar, ki je vikend uničil v celoti so pogasili PGD Rakek, PGD Unec, PGD Ivanje selo in PGD Cerknica. (vir: SPIN)