Category: Intervencije

Vse intervencije

Tehnična in druga pomoč, 20.8.2019

20.8.2019 ob 9.48 smo gasilci PGD Unec in Rakek dobili poziv za pomoč ekipi NMP zaradi poškodbe noge pri delu v gozdu. Ekipa NMP in PGD Unec so oskrbeli ponesrečenca ter ga prenesli do reševalnega vozila, s katerim je bil prepeljan v nadaljnjo oskrbo. Pomoč PGD Rakek ni bila potrebna zato smo se po zboru na zbirnem mestu vrnili nazaj v orodišče. Sodelovalo 7 gasilcev in vozilo GVC 16-25.

Požari in eksplozije, 23.7.2019

Ob 16.02 je zagorela trava ob AC Postojna – Ljubljana med izvozoma Unec in počivališčem Lom. Požar na površini okoli 50 m2 so pogasili gasilci PGD Rakek, Dolnji Logatec, Laze – Jakovica, in Cerknica. Med vračanjem s kraja požara so gasilci naleteli na tovorno vozilo, na katerem se je zaradi okvare kadilo iz predela kolesa, zato so gasilci preventivno ohladili kolesni ležaj na tovornem vozilu, do požara pa ni prišlo.

Tehnična in druga pomoč, 22.6.2019

Zaradi prečrpavanja požarne vode iz Fragmata ter njenega odvoza na biološko čistilno napravo, se je določene dele kanalizacije v coni začepilo. Sedaj ob padavinah grozi nevarnost poplavljanja objektov v IOC. Tako že več dni gasilci GZ Cerknica v 12 urnih izmenah iz začepljenih sistemov prečrpavamo meteorno vodo ter nudimo tehnično pomoč koncesionarjem, kateri odvažajo vodo. Iz PGD Rakek včeraj preko noči prečrpavalo 14 gasilcev z tremi črpalkami.