Category: Mladina

Občni zbor mladine, 18.1.2020

V soboto 18.1.2020 je bil ob 18h zbor mladih v gasilskem domu na Rakeku, katerega se je udeležilo približno 43 mladih gasilk in gasilcev ter njihovih staršev in gostov. Na zboru mladine so poročali o uspehih v letu 2019, o njihovem delu, prejeli pa so tudi veliko priznanj. Mladinci so dobili mladinska priznanja. Po zboru mladine smo se pogostili s picami in pijačo. Bilo je zabavno! Nekaj utrinkov z zbora si lahko ogledate v fotogaleriji.  (Inela in Špela; foto: M. Trebec)

Vaje pionirjev, 4.12.2019

Kot vsako sredo, smo se tudi tokrat srečali z najmlajšimi. Ker je december mesec praznovanj in rajanja ter s tem tudi uporabe različnih novoletnih okraskov, ki lahko povzročijo požar ali drugo nevarnost, smo se odločili, da na to temo ustvarimo miselne vzorce. Tako smo se pogovarjali o varni uporabi novoletnih okraskov, lučk, svečk, in odprtega ognja. (N. Milošević)

Tedensko srečanje mladine

Tudi to sredo, 20.11.2019, se je rakovška gasilska mladina dobila na rednih tedenskih vajah. Pionirji so se že čisto sprostili in so z mislimi pri veselem decembru, tako, da so se igrali zabavne namizne družabne igre (Potapljanje ladjic, Kdo je?, Človek ne jezi se).Mladinci pa so se posvetili prvi pomoči in poškodbam ter ranam. Najprej so obdelali potrebno teorijo in nato reševali vprašanja, s katerimi so utrjevali novo pridobljeno znanje. Kakšna oskrba rane in poškodbe pa se je tudi praktično prikazala.

Tedensko srečanje mladine

V sredo se je gasilska mladina zbrala na tedenskih vajah. Vaje pionirjev so tokrat potekale malo drugače. S pionirji smo se začeli pripravljati na veseli december in smo pričeli z urjenjem naših ročnih spretnosti saj bomo pomagali pri okrasitvi gasilskega doma za veseli december. Naše vaje so minile v znamenju druženja in pobarvank. Mladinci pa smo se posvetili gasilski tematiki in sicer smo spoznavali IDA. Naučili smo se sestavne dele in kako se pravilno opremimo. Ker so bile vaje predvsem praktične, so bile našim mladincem zelo zanimive in so minile izredno hitro.

Mariša Šebenik in Anita Trebec

Notranja liga zabavnih iger 1.del

Po jesenskih počitnicah se je mladina v sredo, 06.11., zopet zbrala na rednih tedenskih vajah. Da pa bi čedalje daljše jesenske večere popestrili, smo mentorji iz sektorja Rakek pripravili turnir v Enki. Igra se bo štela v “Notranjo ligo zabavnih iger” , ki bo potekala vse do januarja. Turnirja se je udeležila gasilska mladina iz Ivanjega sela, Rakeka in Unca. Skupno je prišlo kar 37 otrok. Otroci so uživali, a se hkrati jezili, ko niso dobili pravih kart. So se pa tudi naučili, da je gasilec poštena oseba, ki ne goljufa.